‘Referendum o braku je festival demokracije’

– S ponosom mogu reći kako će  referendum u nedjelju biti prvi takav u Hrvatskoj kojeg su pokrenuli sami građani. I bez obzira hoćete li zaokružiti ZA ili PROTIV, svi skupa bi trebali slaviti, jer se radi o festivalu demokracije – rekao je na jutrošnjoj press konferenciji šibenske koordinacije Udruge ‘U ime obitelji’ Hrvoje Zekanović.

Zekanović smatra kako 50 milijuna kuna nije previše za troškove referenduma, jer demokracija košta, a ti novci će i onako ostati hrvatskim tiskarama i brojnim nezaposlenima koji će sjediti na referendumskim izbornim mjestima.

Pozvao je i sve koji žele biti promatrači u ime udruge da dođu večeras u 18 sati u Katolički dom po službene iskaznice, sutra ujutro u 11 h ispred katedrale na susret obitelji, te u 17 sati na svečanu misu za obitelj u crkvi Gospe van Grada.

–  Isto tako, organizirali smo i izborni stožer u Katoličkom domu, tamo ćemo u nedjelju od 19 sati pratiti brojanje listića, te su svi građani pozvani da nam se pridruže- kaže Zekanović.

Inače, u ŠKŽ udruga je skupila 27,6 tisuća potpisa, ili skoro 30 posto stanovnika koji imaju pravo glasa, pa Zekanović ne sumnja u pobjedu. Osvrnuo se i na medije, koji, po njegovim riječima, vuku na protivničku stranu. To objašnjava riječima  da je trenutno moderno biti za marginalne skupine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.