REKONSTRUKCIJA ‘IVANA’ Najveća aktualna investicija u hrvatski turizam

Autokamp hotelskog poduzeća Solaris uvršten je u ovogodišnje izdanje kamping vodiča ADAC-a, zajedno s još 107 kampova u Hrvatskoj. Riječ je o svojevrsnoj ‘Bibliji za kampiste’ njemačkog autokluba ADAC-a za goste s njemačkog govornog područja, što je značajno jer čak trećinu noćenja u našim autokampovima čine upravo gosti iz Njemačke. Također, ADAC-ov sustav ocjenjivanja kampova smatra se najznačajnijim sustavom ocjenjivanja kvalitete kampova u Europi. Novost je da je vodič ove godine njemački ADAC napravio u suradnji  s najznačajnijim nizozemskim kraljevskim auto klubom ANWB-om, te su standardizirali kriterije procjene kampova. Solarisov kamp svrstan je među 17 kampova označenih simbolom koji govori o vidljivom i značajnom povećanju kvalitete sadržaja i ponude u odnosu na prethodnu godinu. Ulaganja u kampove donijela su rezultate. Na šibensko-kninskom području tijekom sezone u kampovima je ostvareno 281 tisuća noćenja, što je čak 30 posto više nego prethodne godine. Usporedbe radi, u privatnom smještaju je zabilježeno 187.000 noćenja ili 12 posto više nego u prošlogodišnjem razdoblju. Dobri rezultati ponukali su odgovorne u Solarisu na nova ulaganja.

MODERNI DIZAJN

– Potpuno ćemo renovirati preostale sanitarne čvorove te dodatno urediti parcele kampa prema najboljim svjetskim standardima uređenja kampa. Završetkom investicije auto kampa zasigurno možemo reći da je šibenska regija dobila jedan od najboljih auto kampova u regiji, ne samo u Hrvatskoj – kaže Anamaria Petani iz Odjela za marketing ove hotelske kuće.
Ukupni kapaciteti Solarisa neće se mijenjati. U renoviranje postojećih kapaciteta hotelska kuća Solaris uložit će ukupno oko 15 milijuna eura, a riječ je o kreditu HBOR-a i vlastitim sredstvima. Najveći dio tog iznosa odnosi se na jednu od najvećih investicija u hrvatskom turizmu. Riječ je o potpunoj rekonstrukciji hotela ‘Ivan’, jednog od najvećih hotela u Hrvatskoj i hotela koji su snažno utjecali na jednu cijelu generaciju Šibenčana.
– Potpunom rekonstrukcijom hotela ‘Ivan’ ispričat će se priča modernog dizajna s autentičnom dalmatinskom i šibenskom tematikom, protkanom kroz sve hotelske sadržaje. U potpunosti renoviran te luksuzno opremljen, hotel ‘Ivan’ suvremena je nadopuna smještajne ponude Solarisa, koja privlači goste željne nečeg drukčijeg. Spoj suvremenih arhitektonskih trendova s jednostavnim, tradicionalnim elementima na jednom će mjestu prikazati svu ljepotu i vrijednost Dalmacije – kaže Petani.

PRIMOŠTENSKI VINOGRAD

Ulaz u hotel biti će ukrašen replikom svjetski poznatih primoštenskih vinograda s lozom autohtone sorte. Komfor, Dalmacija, elegancija i prozračnost osjećat će se na svakom koraku, najavljuju u Solarisu. Rekonstrukcijom će biti obuhvaćeni potpuno svi prostori od kojih će neki dobiti najnovija tehnološka rješenja u svjetskoj hotelskoj industriji.
– Opuštajuća atmosfera osjećat će se i u potpuno preuređenom wellness i spa Mediteranskom  vrtu. Vrhunskog dizajna, opuštajućih i nježnih boja s naglaskom na blagotvoran učinak dalmatinske klime uz potpuno nov sadržaj Hamam kupatila, bit će dodatni vrijedan sadržaj hotela kao i cjelokupnog Solarisa – najavljuje Petani.
Investicija u hotel Ivan uslijedila je nakon preuređenja hotela Andrija, danas prvog dječjeg hotela u Hrvatskoj, zbog čega je Solaris na glasu kao obiteljsko ljetovalište. Prema najavama, riječ je tek o početku preuređenja hotelskog kompleksa, u kojem će svaki hotel biti brendiran za određeni tip gosta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.