REZIME MOGS-a: Na Obrtničkom sajamu ‘pazarilo’ osam tisuća ljudi

Organizatori Drugog međunarodnog obrtničkog i gospodarskog sajma (MOGS) koji je prošlog vikenda održan na prostoru ex TEF-a u Šibeniku imaju razloga za zadovoljstvo. Izlagači, njih 160, sajam su ocijenili visokom ocjenom od 4,7, a 90 posto ih ima namjeru svoje proizvode u Šibeniku izlagati i iduće godine, pohvalio se na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik Joso Smolić.

– U tri dana MOGS je posjetilo osam tisuća ljudi. Izlagači su zadovoljni organizacijom, brojem posjeta, a dobro su i pazarili. Nema posjetitelja koji sa sajma nije otišao barem s jednom vrećicom – poručuje Smolić.

KANADSKA TVRTKA ŽELI POSLOVATI U ŠIBENIKU

Zapažen uspjeh kojeg je primijetio, i za isti se zainteresirao, zamjenik ministra poduzetništva Dražen Pros, napravila je tvrtka Tesla digital inc. iz Kanade. Riječ je o tvrtki čiji je vlasnik Boris Pokrajac, porijeklom iz Pirovca, a koja proizvodi patentiranu dLEd rasvjetu koja štedi više od 90 posto energije i ima deset puta duži vijek trajanja rasvjetnih tijela.

– Tvrtki je želja pogon otvoriti na šibenskom području za što se zainteresiralo Ministarstvo poduzetništva. Ako ste takva suradnja ostvari, bit će to veliki poticaj za sve sadašnje i buduće izlagače na MOGS-u – napomenuo je Smolić.

Posebno se zahvalio predsjedniku RH Ivi Josipoviću, visokom pokrovitelju MOGS-a, ali i ostalim pokroviteljima – Gradu Šibeniku, Šibensko-kninskoj županiji, Ministarstvu poduzetništva i obrta, Hrvatskoj obrtničkoj komori te šibensko-kninskoj Županijskoj gospodarskoj komori.

Iza malog udruženja obrtnika poput šibenskog, veliki je posao zbog čega su svi ponosni te su danas u restoranu ‘Peškarija’ nazdravili šampanjcem.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.