Rezultati analize vode tek iza podneva, vodostaj rijeke Krke 105 cm

Zavod za javno zdravstvo rezultate analize ispitivanja uzoraka vode objavit će tek iza podneva, kazao nam je šibensko-kninski župan Goran Pauk. Prije podneva neće se znati što je onečistilo vodocrpilište Jaruga, a u 11.30 sati sastat će se županijski Krizni stožer.

Na svim prethodno objavljenim lokacijama i danas će se iz vatrogasnih cisterni do daljnjeg građanstvu dijeliti pitka voda. Podsjetimo, Zavod za javno zdravstvo jučer je objavio kako voda na području Šibensko-kninske županije nije za upotrebu – piće, kuhanje ni osobnu higijenu. Voda ima miris po nafti te je mutna.

Kažimo kako je i dalje u porastu vodostaj rijeke Krke. Jutros u 7 sati na Skradinskom buku izmjeren je vodostaj od 105 centimetra. Župan Pauk ističe kako nadležne službe nisu izvijestile o bilo kakvoj opasnosti zbog nabujale rijeke, no iz NP Krka i dalje je na snazi stroga zabrana kupanja na Skradinskom buku i Roškom slapu za sve posjetitelje.

-Molimo sve posjetitelje da na povećan oprez na pješačkoj stazi na Skradinskom buku. I dalje je zatvorena poučno-pješačka staza preko Ogrlica na Roškom slapu – kazala je za Šibenski portal jutros Katja Župan iz NP Krka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.