Rezultati ankete: Šibenčane iritira kad ih se savjetuje da piju tekućinu na plus 40!

Ne samo što mnoge čitatelje živcira što su toplotni udari u srcu ljeta postali novinarska vijest, čini se kako vam sive stanice u mozgu kidaju i stalni savjeti o ljetnim vrućinama.

Iz takta vas najviše izbacuje preporuka kako za vrijeme ljetnih žega treba piti puno tekućine. Pokazala je to anketa Šibenskog portala u kojoj je sudjelovalo 160 čitatelja, a većina Šibenčana (oko 27 posto) ovaj savjet smatra najiritantnijim. Gotovo 24 posto čitatelja dobro je zapamtilo savjet zdravstvenih stručnjaka kako sunce zbog štetnih UV zraka treba izbjegavati u periodu od 10 do 17 sati pa im ta preporuka već izlazi na uši.

Budući da je ljeto idealno za lude noćne provode s kojima nezaobilazno dolazi i alkohol, 21 posto ispitanika najradije bi preskočilo upozorenje o izbjegavanju etanola na visokim temperaturama dok desetak posto Šibenčana iritira savjetovanje o odijevanju odjeće prirodnih materijala i zadržavanju ispod debele hladovine…

Kako bilo, ljeto ćete provesti po svom guštu, s koktelom, pivom ili bočicom vode u ruci, u odjevnim materijalima koji dišu i onima gdje se kožu mnogo ne pita, na plažu ćete već u podne ili tek kada sunce malo kala, no svakako svjesni svih možebitnih posljedica i rizika koje sa sobom nose visoke temperature i štetno UV zračenje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.