Rješenje DUUDI-ja stiže uskoro, kreću projekti novih škola u Ražinama i Vrpolju

– Predmet Grada  Šibenika vezan uz darovanje zemljišta Gradu Šibeniku u Vrpolju za potrebe izgradnje zgrade osnovne škole je u završnoj fazi. U tijeku je postupak očitovanja nadležnih ministarstava, a po  proceduri Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH i Uredbi o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske- odgovorili su na upit Šibenskog portala iz DUUD- ja, Državnog ureda  za upravljanje državnom imovinom.

Podsjetimo, Grad Šibenik će u Javno privatnom partnerstvu zajedno s Gradom Splitom graditi škole u Pazdigradu kraj Splita, u Omišu, te u Vrpolju i u Ražinama, samo se čeka to rješenje od DUUDI-a da se partnerstvo izmđeu dva Grada i države i raspiše.

– Očekujem da rješenje vezano uz nekoliko zemljišnih čestica gdje će biti nova škola u Vrpolju dobijemo vrlo brzo, pitanje je dana. Što se tiče nove škole u Ražinama, tamo je situacija čista,  nije pod ingerencijom DUUDI-a. Procedura je takva da kad riješimo Vrpolje raspisujemo Javno-privatno partnerstvo sa Splitom vezano uz te projekte, što, naravno, mora odobriti i Gradsko vijeće. Uglavnom, s tim se kreće u vrlo skoro vrijeme- kaže dogradonačelnik Šibenika Nikica Penđer.

Za Vrpolje i Ražine trebat će  oko 40 milijuna kuna sredstava, a, prema modelu Javnog privatnog partnerstva, država izgradnju škola financira s 55 posto, a gradovi odnosno županije s 45 posto ukupno potrebnih sredstava. Zajedno sa Splitom, cijeli projekt vrijedi 100 milijuna kuna. Osim izgradnje i opremanja, partner je dužan i održavati škole u ugovorenom roku

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.