RUBRIKA VJEROVALI ILI NE: Grad Knin mjesečno plaća 20 tisuća kuna penala!

– Zbog nepoštivanja presude iz 2010. godine, po kojoj je Grad Knin morao sanirati onečišćeno zemljište Poljoprivredne zadruge Orlovača u vrijednosti od 2,3 milijuna kuna, Grad Knin i kninsko komunalno poduzeće moraju plaćati po 10 tisuća kuna penala, plus kamate. Penali su se počeli skidati s računa Grada Knina u svibnju ove godine po pravomoćnoj presudi, a retroaktivno se tu skupilo preko milijun kuna. Najžalosnijie je što gradonačelnica Josipa Rimac pokušava zataškati ovaj slučaj. Kad sam je na to upozorio, rekla mi je da će se žaliti. A žaliti se na pravomoćnu presudu nije zakonski moguće. Zbog nje pate svi stanovnici grada Knina, a gradonačelnicu slobodno možemo svrstati u rubriku ‘Vjerovali ili ne’, da ne govorimo da konstantno laže kninsku i hrvatsku javnost- rekli su na današnjoj konferenciji za medije predsjednik županijskog SDP-a Ivan Klarin, i prvi čovjek kninskog SDP-a Mirko Antunović.

klarinantunovic222

Podsjetimo, riječ je o zemljištu Poljoprivredne zadruge Orlovača koje je Grad Knin morao sanirati u roku od 60 dana nakon presude iz 2010. godine, ali po tom pitanju nije učinjeno ništa. Zemljište je zagađeno teškim metalima i mazutom iz susjedne tvornice DIV, tvrde u zadruzi. Koliko se penala dosad uspjelo naplatiti ovrhom, Klarin i Antunović ne znaju, sumnjaju da je već naplaćen veći dio, jer na računu Grada Knina za to jednostavno nema novaca. a naplatit će se i onih 2,3 milijuna kuna za sanaciju zemljišta koje nije izvršeno.

– Osvrnuo bi se i na izjave gospodina Tomislava Debeljaka da je cijeli Knin jedna velika septička jama. To dovoljno govori o njemu i njegovom mišljenju o Kninjanima- rekao je Antunović.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.