RUPA U PRORAČUNU: Nema novaca za plaće prosvjetarima u prosincu

“JA se nadam da ćemo u rebalansu proračuna dobiti novca za plaće. Nije mi jasno zapravo kako je proračun napravljen – a da se unaprijed znalo da plaća za 12. mjesec neće dostajati. Mislim da nije teško pomnožiti mjesečni trošak sa 12!“, izjavio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola u Šibeniku, javlja HRT.

Prema ranije objavljenim informacijama, Ministarstvu znanosti i obrazovanja za plaće do kraja godine nedostaje preko 400 milijuna kuna, a taj bi iznos trebao biti nadoknađen u predstojećem rebalansu proračuna. Rupu u proračunu je, prema Mornarovim riječima, ostavio njegov prethodnik u Ministarstvu obrazovanja Željko Jovanović.

Mornar najavio reformu osnovnog školstva
Da u proračunu nema dovoljno novca za plaće prosvjetara u prosincu, Mornar je otkrio na Stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola, koji se održava u šibenskom Solarisu.
Mornar je ravnateljima također najavio reformu nastavnog plana i programa za učenike osnovnog škola. Reformom koju Mornar predlaže bi se učenike trebalo rasteretiti od nepotrebnih informacija. Ministar obrazovanja zalaže se i za uvođenje testova opće pismenosti na kraju osnovnoškolskog obrazovanja.
IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.