S križem pješice od Vodica do Vukovara

Nakon male mise, u nedjelju, 4. studenog, s trga ispred vodičke župne crkve sv. Križa na hodočašće do Vukovara dugo 700 kilometara, krenut će 46-godišnji Mihael-Mijo Galijot, umirovljeni narednik Hrvatske vojske i nekadašnji bojovnik Četvrte gardijske brigade. Mihael Galijot prošao je sva najteža ratišta ‘Pauka’, rodom je iz poddinarskog sela Uništa, a od 2000. godine sa suprugom i četvero djece stalno živi u Vodicama.

BOŽJA PORUKAS

– Ovo hodočašće do herojskog grada Vukovara, s vjerom u Boga i uz molitvu, posvetio sam dušama svih naših poginulih i nestalih branitelja, te za oslobođenje iz uzništva hrvatskih generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Daria Kordića. Moje hodočašće do Vukovara Božja je volja, a o njemu sam donio odluku tijekom ovogodišnje Korizme kada sam uz molitvu postio o kruhu i vodi, a tada je i stigla Božja poruka da krenem na hodočašće – kazao nam je Mihael Galijot.

Inače, Galijot će pješačiti na ruti Vodice– Benkovac–Obrovac–Gračac–Udbina–Korenica-Slunj–Sisak-Glina–Petrinja–Okućani–Nova Gradiška–Slavonski Brod–Vinkovci-Vukovar. Svakim dan namjerava prepješačiti pedesetak kilometara i u Vukovar stići 18. studenog te potom sudjelovati u Mimohodu sjećanja do vukovarskog Memorijalnog groblja koji se ove godine održava pod sloganom ‘Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga’

NE ZNA GDJE ĆE SPAVATI

– Imam podršku i određenu logističku potporu od vodičkog ogranka UHBDDR-a. No, nemam ništa dogovoreno gdje ću tijekom ovog svog hodočašća prespavati, i to je u Božjim rukama. Nisam se posebno ni fizički pripremao, smatram da mi je dovoljna molitva i duhovna priprema, sve će se odvijati Božjom voljom. Tijekom hodočašća sa mnom će biti i križ koji je za ovu prigodu izradio veliki vodički vjernik i umjetnik Josip Jole Mateša. Križ ću postaviti podno spomenika na vukovarskom Memorijalnom groblju, nakon molitve za poginule i nestale branitelje. Ne želim sebe isticati u ovom hodočašću, već želim da ono bude povodom mome apelu onima koji su to u mogućnosti da uplate novčanu pomoć za Udrugu djece nestalih i poginulih branitelja iz Domovinskog rata i to na žiro račun kod Raiffesinen banke – 2484008-1104407346 – kaže Mihael Galijot.

Na posljetku, ovaj umirovljeni dočasnik HV-a nam je otkrio da će u slučaju haške oslobađajuće presude pješice hodočastiti od Vodica do Vatikana i Rima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.