San mi je napraviti razgovor sa Selenom Gomez!

Koliko nevjerojatno zvuči podatak da curica koja ima deset godina radi kao novinarka? Ma koliko bilo čudno, Šibensko-kninska županija ima svoju najmlađu novinarku. Antonela Pervan živi u Vodicama, pohađa osnovnu školu Vodice, piše za školski list, tekstovi joj se objavljuju na školskom panou, članica je plesne udruge Boollywood te je ravnopravna sugovornica svakoj  odrasloj osobi.

Prvo što me interesira jest, ‘osim’svega što sam nabrojala, čime se još baviš u slobodno vrijeme?

Idem u školu stranih jezika. Učim engleski jezik, u školi učim njemački jezik, a voljela bih učiti I francuski.

Obično Iza tako uspješne djece stoje uporni roditelji. Tko tebe motivira I potiče?

Mama I tata, te moja prijateljica Jasmina i, naravno, svi moji prijatelji. Samnom nitko neuči niti piše zadaće. Mama i tata me motiviraju tako što govore da uvijek može bolje, ali da su zadovoljni i s mojim trenutno postignutim rezultatima.

mmi mala 1

PODRŠKA OKOLINE

Prije četiri godine krenula si u prvi razred i nisi znala pisati slova, a danas pišeš sastave i tekstove koji se objavljuju? Kako si to postigla?

Ah, učiteljica nas je poticala te podržavala. Imala je puno strpljenja I sve nas je naučila. Stvarno se čudim otkud joj strpljenja toliko?!

Saznala sam da imaš neobičnu povezanost s ‘tetom’ Martinom iz knjižnice. Koliko znam, i ona je doprinijela tvom uspjehu?

Jedan dio mog uspjeha svakako pripada njoj. Ona me potiče da što više čitam, te preko odmora u knjižnici pišem sastavke za novinarsku udrugu tj. za zidne novine, te mi dade pokoji savjet kako da bolje napišem članak.

Pišeš I za školski list. Tko je prepoznao tvoj talent u školi?

Sama sam se prijavila i već godinu dana pišem sastavke o događajima u školi, te primjerice o Svjetskom danu voda, međunarodnom danu očeva…

Koja te tema koju si dobila najviše namučila?

Najviše sam se namučila sasastavkom pod nazivom ‘Nova učenica’. Bila sam u nezavidnoj  situaciju, jer je bilo nezgodno pitati ostale učenike što misle o novoj učenici kad je niti oni nisu previše poznavali. Stoga sam morala sama prići i dobiti potrebne informacije kako bih mogla napisati tekst.

Primjetila sam da kod tebe sram ne postoji, što je u tvom slučaju svakako pozitivno. Ne ustručavaš se prići nekoj starijoj osobi i postaviti joj pitanje. A što ako te odbije? Jel ti se to ikad dogodilo?

Nije. Jednom kad je bio ‘Dan kruha’ u Vodicama prišla sam ravnatelju misleći da će me odbiti, ali nije. Da mi se tako nešto dogodi ne bih imala problem s tim.

Voliš li više pisati sastavke ili raditi intervjue s ljudima, i zašto?

Volim jedno i drugo. Kad intervjuiram vrlo je slično pisanju sastavaka.

Bi li voljela jednog dana raditi na televiziji?

A,tko ne bi! Svatko tko je u novinarskoj udruzi volio bi raditi na televiziji. Ja nemam straha od kamera tako da bih mogla raditi na televiziji i u ulozi novinara I voditelja. Kad sam bila mala imala sam malo straha, ali od tada više straha nemam.

RAZGOVOR S POZNATIMA

S kojom poznatom osobom bi voljela popričati i zašto?

Voljela bih popričati sa Selenom Gomez. Ona je pjevačica i glumica iz Velike Britanije. Volim njezine pjesme na koje i plešem i voljela bih s njom stupiti u kontakt.

Koje bi kvalitete po tvom mišljenju trebao imati novinar?

Prvo, ne bi se trebao sramiti ničega, trebao bi biti znatiželjan, brbljav, ne bi smio imati strah od sugovornika, ali niti od izazova, morao bi imati bujnu maštu te biti po nečemu prepoznatljiv.

Koje su tvoje najdraže novine?

OK, Teen…

Znaš li što znači riječ lojalnost?

Odanost i to je osobina koju cijenim.

Uvijek si nasmijana, kako se tebe može naljutiti?

Izgleda da ne može, ali može. Mogu me povrijediti osobe do kojih mi je najviše stalo, jer me poznaju, pa znaju gdje su moje slabe točke, dok ovi koji me ne poznaju,oni me ne mogu povrijediti.

Kako ti sebe vidiš jednog dana kad odrasteš?

Mislim se između dvije stvari. Frizerka ili novinarka. Više bih voljela biti novinarka, no moja mama kaže da sam kreativna i da imam smisla ‘okokose’.

Kako bi sebe opisala u tri riječi?

Znatiželjna, brbljava, dobra.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.