SANDUČIĆ POVJERENJA: Očistite protupožarne putove na otocima

Dok se na kopnu posljednjih godina uređuju poljski i protupožarni putovi te ih se koristi u turističku promidžbu kao ‘biciklističke’ staze i ‘tematske šetnice’, na otocima su oni kompletno zapušteni. Otočani kažu da već godinama upozoravaju gradsku vlast na ovaj problem, posebice zbog činjenice da je na njihovom području veća opasnost od požara.

NEDOSTUPNE LOKACIJE

– Otok Kaprije ima pet kilometara protupožarnih putova koje treba očistiti, a neke i proširiti. U slučaju požara na otoku vatrogasno vozilo do nekih mjesta na otoku ne može doći, stoga smo svake sezone u strahu od vatre – tvrde Kaprinjani. Podsjećaju da otoci, pa tako i njihovi mjesni odbori, imaju specifične uvijete te da se ne bi smjeli tretirati kao ‘gradske’ četvrti. Otok Kaprije nije jedini otok šibenskog arhipelaga koji ima ovaj problem, na  zapuštenost su se žalili i u drugim otočnim Mjesnim odborima.

ODGOVOR ODGOVORONIH

Šibenska gradska vlast upoznata je s problemom zaraslih putova.

– Grad Šibenik planira urediti protupožarne putove na svom

administrativnom području. Činjenica jest da je takvih zahtjeva puno, pa će službe Grada, nakon obilaska, odrediti prioritete i temeljem njih odlučiti koji će zahvati biti riješeni u ovoj godini. Ukoliko se procijeni da je takvo stanje na Zlarinu i Kapriju, Grad će poljske i protupožarne putove urediti u ovoj proračunskoj godini – priopćili su ih gradske uprave

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.