SANDUČIĆ POVJERENJA: Ražine: Ulica put Kamenjaka bez vode, asfalta i ulične rasvjete

Osim gradnje nove osnovne škole, problema s kanalizacijom, nepostojanja vertikalne i horizontale signalizacije stanovnici gradske četvrti Ražine imaju velikih problema sa mostom kod TLM-a.

– Mislim da svi znaju da je most pun rupa i da je opasan za pješake. Primjerice tom cestom ne mogu u isto vrijeme proći dva automobila, a pješaci baš na tom području svaki dan pješače na cesti jer nema nogostupa – kazao je Ante Brajica, predsjednik vijeća Gradske četvrti Ražina. Sramotnom smatra činjenicu da u 21. stoljeću još uvijek postoje gradske četvrti koje nemaju vodu, asfalt, javnu rasvjetu i kanalizaciju.

ŽIVOT U MRAKU

– Riječ je o ulici Put Kamenjaka. Nekih desetak kuća i još toliko obitelji osuđeno je na život u mraku, a između ostalog apsurdno je da još uvijek piju vodu iz gusterni, odnosno da nisu priključeni na Vodovod – nastavlja Brajica. Želja im je i djeci urediti prikladno igralište jer na cijelom administrativnom području gradske četvrti Ražine nema ljuljački, klackalica, dječjih tobogana.

– Naša djeca se nemaju gdje igrati, stoga nam je neophodno jedno takvo javno igralište. Osim toga, Ražine su loše  prometno povezane s gradom, neke autobusne linije su nam ukinute, a i one koje postoje uglavnom su neredovite – zaključuje predsjednik vijeća gradske četvrti Ražina.

ODGOVOR ODGOVORNIH Što iz Grada Šibenika kažu na probleme Ražinjana 

Grad Šibenik je svjestan kako most prema TLM-u ne udovoljava potrebama prometa vozila i pješaka, te će po tom pitanju organizirati sastanak s čelnim ljudima Hrvatskih željeznica, gdje bi se trebale definirati stavke prema kojima će se izraditi projekt (odnosno riješiti problem) – priopćili su iz gradske uprave Šibenika. Kažu da će uskoro krenuti s pripremom proračuna za iduće razdoblje, te će prema objektivnim mogućnostima uvrstiti i dječje igralište u Ražinama u prijedlog proračuna za 2014. godinu. Kada će riješiti probleme Ulice Put Kamenjaka nije poznato, stoga će desetak ražinskih obitelji morati i dalje živjeti bez asfalta, javne rasvjete, vode, kanalizacije.

– Ražine se nalaze u sustavu izgradnje istočnog kraka kolektora i u sklopu njega riješit će se potreba kanalizacije, navedene ulice Put Kamenjaka, te će u sklopu toga biti riješene i ostale stavke: asfalt, rasvjeta i voda – nastavljaju u svom priopćenju. Problem neredovitih autobusnih linija trebao bi se riješiti čim Grad izabere novog koncesionara.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.