SANDUČIĆ POVJERENJA: Uredite park šumu Šubićevac!

Sve je više Šibenčana, neovisno o tome jesu li stanovnici Gradske četvrti Šubićvac ili nekog drugog gradskog predjela, koji rado navraćaju u park šumu u istoimenom kvartu. Riječ je o jedinoj značajnijoj šumskoj površini na užem šibenskom području koje je nekad bilo reprezentativna šetnica, omiljeno okupljalište mladih, ali i zoološki vrt, a danas je tek šuma, zapuštena i neuređena, ali Šibenčanima i dalje omiljena. Sustavno neulaganje u šumu na Šubićevcu osobito ljuti stanovnike te gradske četvrti.

– Htjeli bismo da se uredi park šuma u našoj gradskoj četvrti. Mišljenja smo da je potrebno razmotriti i napokon riješiti vlasničke i pravne odnose koji su vjerojatno prepreka da se pristupi uređenju ove jedine velike zelene površine u gradu – tvrde mještani.

SVI SU OBEĆAVALI

Ljuti ih činjenica što se ‘pluća grada’ godinama zanemaruju i što im je svaka vlast obećavala revitalizaciju tog područja novim investicijama. Podsjetimo, šuma na Šubićevcu podignuta je prije otprilike 135 godina, desetljećima je služila kao ukras grada, ali i kao najstariji rasadnik u Dalmaciji u kojem se nalazio zoološki vrt. Valja naglasiti da je nekada bio dom mnogobrojnim srndaćima, paunovima, pa čak i pelikanima. Šuma obiluje alepskim borom, kositernicom te mnogobrojnim drugim autohtonim vrstama sredozemnog bilja, ali i životinja. Stanište je to, primjerice, šumskoj vjeverici.

ODGOVOR ODGOVORNIH: 

Što u gradu kažu na problem park šume Šubićevac

Odgovor gradskih vlasti na pitanje planiraju li ulagati u šumu na Šubićevcu bio je vrlo kratak. Nema novih planova, osim održavanja tog područja. Nažalost, konkretna ulaganja odnose se tek na spomen područje, na kojem je, među ostalima, pogubljen Rade Končar.

– U obuhvatu održavanja javno-zelenih površina planirana su sredstava za održavanje spomen parka na Šubićevcu –
priopćeno je iz Grada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.