Šarena pića: Vodice se spremaju za treće međunarodno natjecanje barmena

Treće izdanje natjecanja barmena Maraschino Flair Open u organizaciji Udruge barmena BELI održat će se početkom svibnja u Vodicama. Svi natjecatelji moraju u određenom vremenu pripremiti dva koktela po već zadanom receptu, ali na što atraktivniji način. Takva vrsta pripremanja koktela uz korištenje svog barskog pribora naziva se ‘flair’.

– Očekujemo oko 30 natjecatelja, kao i prošle godine. To je popriličan broj, te iz tog razloga imamo kvalifikacije na pozornici, koja će biti smještena na glavnom trgu u Vodicama 4. svibnja. Natjecatelji imaju četiri minute za svoj nastup – objašnjavaju organizatori.

VELIKO FINALE

U veliko finale koje će se održati dan nakon, 5. svibnja u noćnom klubu Opium, ulazi najboljih 12 muških barmena, najbolja ženska barmenica i najbolje plasirani barmen iz Udruge BELI.

– Finale je zahtjevnije, te barmeni imaju na raspolaganju šest minuta da pokažu svoje najbolje vještine. Za najbolje u finalu smo pripremili vrijedne novčane nagrade. Već imamo prijavljene barmene iz Poljske, Češke, Italije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, te naravno iz Hrvatske… – navode iz udruge barmena.

SVE VEĆI BROJ NATJECATELJA

Kako svake godine nastoje što više unaprijediti ovo natjecanje, koje je već postalo tradicija među hrvatskim i stranim barmenima, organizatori će isto produljiti na dva dana kako bi svim natjecateljima imali vremena pokazati ljepote naših krajeva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.