Sastanak gradonačelnika i predsjednika Uprave Zagreb Montaže d.o.o. Alena Čovića

Kao jedan od prioritetnih zadataka istaknuta je potreba pokretanja projekta Podsolarsko koji bi, prema riječima Alena Čovića, pored turističkih kapaciteta s hotelskom ponudom, obuhvatio i cijelu plažu Podsolarsko. S obzirom da je plaža od zajedničkog interesa na navedenoj lokaciji, dogovoreno je da će Zagreb Montaža naručiti projekt obalnog dijela za područje od kanala Solarisa do nasipa Podsolarskog, a paralelno će se izrađivati Urbanistički plan uređenja turističke zone. Gradonačelnik je oformio radni tim na rješavanju svih zadataka vezano uz navedeni projekt u sastavu: zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijela Mileta, Madlena Roša Dulibić v.d. pročelnica za prostorno planiranje i zaštitu okoliša i Tihomir Paškov v.d. pročelnik za gospodarenje imovinom Grada Šibenika.

Što se tiče projekta Draga, Alen Čović je najavio mogućnost izmiještanja tržnice u drugoj polovici sljedeće godine, no zatražio da se što prije definira zamjenska lokacija. Grad i ZM su suglasni da bi se tržnica mogla privremeno preseliti na lokaciju iznad trgovačke etaže u Vukovarskoj ili unutar same etaže. Gradonačelnik je pozdravio namjeru Zagreb-Montaže d.o.o. da poduzeće Tržnice vrati Gradu kao komunalnu djelatnost.

Zamjenik gradonačelnika Mileta je naglasio kako bi trebalo pokušati s Hrvatskim željeznicama i RH postići dogovor oko zemljišta iznad trgovačke etaže i susjednog zemljišta na kojem jerampom regulirano parkiralište za osobne automobile, te tu riješiti pitanje i nove natkrivene gradske tržnice i novog autobusnog kolodvora s parkiralištem. Za pripremu dokumentacije zadužen je Tihomir Paškov, dok će Matija Bumbak v.d. pročelnika za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj pratiti mogućnost da se projekt prijavi na EU fondove.

Na kraju je spomenut i projekt garaže za „Šarinu pekaru“, gdje je g. Čović najavio skori susret sa suvlasnikom prostora g. Šarom na kojem bi mu prezentirao navedeni projekt.

Dogovoren je novi sastanak kroz listopad.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.