SASTANAK TROGIRANA I ŠIBENSKE ‘ČISTOĆE’: Otpad iz Trogira neće se odlagati na Bikarcu!

I dok je, sudeći prema izjavama tamošnjeg gradonačelnika, Makarska riješila problem odlaganja otpada, Trogirani još nisu pronašli grad u koji će odvoziti svoje smeće. Makarski gradonačelnik za Hinu je kazao kako su postigli dogovor sa ‘susjednim gradom’ ne otkrivajući kojim, no pretpostavlja se kako je riječ o Pločama. S druge strane, trogirski gradonačelnik Ante Stipičić potvrdio nam je danas kako oni problem još uvijek nisu riješili. Pregovaraju li sa šibenskom Gradskom čistoćom da se smeće iz Trogira transportira i odlaže na Bikarac nije želio govoriti.

‘TO JE PROBLEM SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE’

-Ne mogu vam ništa reći jer još uvijek rješenje nismo pronašli, pa ne želim govoriti unaprijed – kazao nam je u telefonskom razgovoru Stipičić. Ipak, direktorica Gradske čistoće Sanja Čatlak otkrila nam je kako je jučer održala sastanak sa trogirskim dogradonačelnikom i direktorom Holdinga, no dogovor nije postignut.

-Šibenik nije pristao na zbrinjavanje trogirskog smeća na Bikarcu. Kako i znate, odlagalište Bikarac namijenjeno je otpadu s područja naše županije, a Trogirani imaju problem koji se ne može riješiti u mjesec dana. Osim toga, mislim da je to prvenstveno problem Splitsko-dalmatinske županije i na njima je da pronađu rješenje – govori Čatlak.

PRITISCI MINISTARSTVA?

S obzirom da su se u medijima pojavile informacije kako je Trogir pomoć u pronalasku rješenja zatražio od Ministarstva zaštite okoliša, Čatlak pitamo je li se Zagreb uključio u cijelu slučaj i strahuje li da bi mogao izvršiti pritisak da Bikarac postane privremeni dom škovacama iz susjedstva.

-Kao i vi, imam informacije iz medija da se Ministarstvo zaštite okoliša stavilo na raspolaganje kako bi pomoglo u ovom slučaju, ali hoće li izvršiti pritisak na neke jedinice lokalne samouprave to stvarno ne znam – napominje direktorica šibenske Gradske čistoće.

ŽUPAN DAO SVOJU RIJEČ

Podsjetimo kako izvršni čelnici Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije već dugo govore kako Bikarac neće prihvaćati otpad iz drugih županija, a župan Goran Pauk čak je dao i svoju riječ na sjednici Županijske skupštine u listopadu prošle godine da se takav scenarij neće dogoditi.

– Bikarac je odlagalište regionalnog otpada, ali u smislu županije. Nije moguć prihvat otpada iz drugih županije jer Bikarac za to niti ima kapacitete i ima svojevrsno vrijeme korištenja. Za to vam dajem svoju riječ – poručio je tada Pauk.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.