SASTANAK U REKTORATU: Grad dobio vojarnu Palacin za dislocirani studij energetike?

arhiva

U Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu u srijedu, 11. srpnja 2012. godine održan je sastanak o pokretanju dislociranog studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku.  Na sastanku su sudjelovali zagrebački rektor Aleksa Bjeliš, dekani FER-a i FSB-a, šibensko-kninski župan Goran Pauk, dogradonačelnik Petar Baranović, pročelnica Ana Gojanović-Rakić, ravnatelj Privatne gimnazije Zvonko Pešić te predstavnici Instituta Ruđer Bošković, Hrvoje Požar i Ekonerg.

PRVOSTUPNICI ENERGETIKE

Dekani FER-a i FSB-a predstavili su osnovnu strukturu dislociranog studija Sveučilišta u Zagrebu sa sjedištem u Šibeniku koji bi se fokusirao na obnovljive izvore energije te gospodarenje energijom i energetsku učinkovitost.

Studijski program trebao bi se izvoditi kao trogodišnji preddiplomski studij s ciljem obrazovanja sveučilišnih prvostupnika.  Opći dio studija trajao bi tri semestra, nakon čega bi studenti tijekom sljedeća tri semestra studiranje nastavili na jednom od dva ponuđena modula, Obnovljivi izvori energije ili Gospodarenje energijom i energetska učinkovitost.  Konačan prijedlog studijskog programa trebao bi biti gotovo do 15. studenog ove godine, a ukoliko bi se ispunili svi uvjeti, njegovo izvođenje moglo bi započeti u akademskoj godini 2013./2014.

 ADAPTACIJU PALACINA PLATIT ĆE EUROPSKA UNIJA

Zanimljivo je kako su predstavnici Grada na sastanku u Rektoratu izvijestili kako je pozitivno riješen zahtjev Grada od Agencije za upravljanje državnom imovinom AUDIO za korištenje vojnih objekata u Šibeniku, pa tako i vojarne Palacin gdje bi trebao biti smješten budući studij i studentski kampus.

– Sukladno tome, Grad Šibenik započet će aktivnosti vezane uz pripremu projektne dokumentacije te daljnje korake vezane uz projektiranje prostora za izvođenje nastave i laboratorija. Sredstva potrebna za adaptaciju prostora bivše vojarne Palacin planiraju se primarno osigurati putem natječaja u okviru strukturnih fondova Europske unije – stoji u priopćenju.

Idući sastanak trebao bi se održati u rujnu u Šibeniku te će biti govora o detaljnoj financijskoj analizi svih elemenata koji predstavljaju preduvjet za početak izvođenja dislociranog studija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.