SDP: Burićeva vlast se ponaša kao pijani milijunaš, a on kao Djed Mraz

Čelnici šibenskog SDP-a Franko Vidović i Joško Šupe osvrnuli su se danas na posljednje izjave aktualne gradske vlasti vezane za inicijativu Vlade RH o povećanju neoporezivog dijela plaće radnicima i promjeni poreza na dohodak. Gradonačelnik Željko Burić, naime, kazao je kako će te promjene gradskoj blagajni prouzročiti gubitak od 18 milijuna kuna što SDP-ovci smatraju ‘nebuloznim, neutemeljenim i preuveličanim’ ciframa, a za najavljene mjere drže kako će poboljšati standard građana. Poručuju kako nije riječ o ‘gubitku’ već ‘vraćanju novca građanima’.

TKO JE ZAPRAVO SUPERHIK

-Prema izvršenju proračuna 2013. godine iščitava se da su porezi na dohodak Grada Šibenika u prošloj godini bili 68,9 milijuna kuna, što je udio proračuna od 42 posto. Prosječan broj zaposlenih bio je sedam tisuća, a prosječna plaća 4,166 kuna. Ako vidimo projekcije po novim mjerama Vlade za ovaj razred od 4,166 kuna rasterećenje bi trebalo biti 24-48 kuna mjesečno, a godišnje bi gubitak prihoda Grada bio od dva do četiri milijuna kuna. Dakle, radi se o deset puta manjoj cifri nego što gradonačelnik tvrdi – kazao je Joško Šupe te se zapitao tko zapravo uzima iz džepova građana pa nabrojio kako je aktualna HDZ-ova vlast povećala za 100 posto komunalnu naknadu, izdvojila tvrtku Bikarac iz Gradske čistoće, preprojektirala križanje na Baldekinu, aneksirala radove na plaži Banj, zadužila se po nepovoljnim uvjetima i na koncu kupila novi službeni automobil.

-Nažalost tu se ne staje, nego se poput pijanog milijunaša ponovno zadužuju i dižu kredit od 20 milijuna kuna. To je sve daleko od racionalnog upravljanja gradskim novcem i sve je to oduzimanje od građana i gospodarskih subjekata – smatra Šupe.

Tko je zapravo Superhik, pitao se lider šibenskih socijaldemokrata Franko Vidović, te poručio kako gradska vlast nije na dobrom putus obzirom na to da u samo nekoliko mjeseci dva puta diže kredit. Vidović smatra kako nije vrijeme ni za kupnju novog službenog automobila, a čudi ga i kako je moguće da je gradonačelnik Burić u samo godinu i pol dana u Golfu, koji su vozili Neda Klarić i Ante Županović, prešao 100 tisuća kilometara.

-Što je ova vlast doista napravila u godinu i pol dana? Njihov jedini projekt su bicikle i to u gradu koji nema biciklističke staze. Taj projekt je dobar, ali ne u ovom trenutku kada nemamo staze i kada je svakom biciklistu ugrožen život u prometu u gradu – ističe Vidović.

ZA SLUČAJ AZIMUT KRIVA JE GRADSKA VLAST 

Osvrnuo se i na aktualan slučaj oko Azimuta za kojeg odgovornim drži isključivo gradonačelnika.

-Prvo je govorio da će biskup imati miran san i da Azimutov green stage nije primjeren te da razmišljaju da ga izmjeste, a onda jučer govori da funkcioniranje Azimuta nije nikad dovedeno u pitanje. Biskupa razumijem, njegovi stavovi su mi poznati, no problem je u onima koji su od građana dobili povjerenje za donošenje odluka, a ponašaju se servidno prema svima i odluke ne donose. Burić obećava svima sve kao Djed Mraz i vrijeme da to netko kaže jer svima se sve ne može obećavati – zaključuje

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.