SDP: Izdvajanje Bikarca od Gradske čistoće platit će Šibenčani, čekaju nas skuplji računi

– Poskupljene odvoza smeća građanima Šibenika samo je jedan od novih nameta koji je na leđa Šibenčana ‘natovarila’ aktualna HDZ-ova vlast. Od početka upozoravamo da će formiranje nove tvrtke ‘Bikarac’, odnosno njeno odvajanje od ‘Gradske čistoće’ platiti Šibenčani kroz poskupljenje odvoza smeća. Isto smo javno izrekli 17. rujna 2013. godine, na konferenciji za novinare- piše u priopćenju Gradskog odbora SDP-a kojeg potpisuje gradski vijećnik Joško Šupe.

supe i rajic
– Ne podržavamo odluku nove vlasti koja želi odvajati Bikarac od Gradske čistoće i tako stvoriti novu tvrtku, a time i novu upravu, novo računovodstvo i nove nadzorne odbore što će u konačnici platiti građani Šibenika višim cijenama odvoza smeća.“
Da smo, nažalost, od početka bili u pravu svjedoče i izjave direktora novoosnovane tvrtke ‘Bikarac’ Roberta Podruga, koji kaže da iako nije donesena odluka na koji će se način otpad zbrinjavati, sigurno je to da će Šibenčani odvoz smeća plaćati skuplje nego do sada.
Ovo je samo još jedan u nizu nameta na leđa naših sugrađana. Sve je krenulo od stopostotnog poskupljenja komunalne naknade. Nastavilo se s podizanjem višemilijunskih kredita, a ovih dana svjedoci smo i uvećanih računa za vodu iako su Šibenčani u rujnu četiri dana bili bez pitke vode, a nisu je smjeli koristiti niti za osbnu higijenu.
Novi, veći računi za odvoz smeća rezultat su čiste političke odluke aktualne HDZ-ove vlasti. Ponavljamo, nije postojala nikakva zakonska obveza za izdvajanjem ‘Bikarca’ od ‘Gradske čistoće’, tvrtke koja je pokrenula cijeli projekt kako bi se uhljebilo stranačke kadrove, a sve na štetu Šibenčana- kaže Šupe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.