SDP: Nikada nije bio vršenje pritiska na bilo koji od medija

“Interes SDP-a kao političke opcije nikada nije bio vršenje pritiska na bilo koji od medije”, poručuje Anita Jakšić, potpredsjednica Gradskog odbora SDP-a Šibenik i vijećnica u šibenskom Gradskom vijeću, u priopćenju koje poslala našoj redakciji.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Vezano za natpise u jednom lokalnom tjedniku, GO SDP Šibenik obavezan je reagirati i kazati kako interes SDP – a kao političke opcije nikada nije bio vršenje pritiska na bilo koji od medija.

S druge strane, SDP kao politička stranka ima pravo, ali i obavezu, voditi računa o racionalnom i transparentnom trošenju novca građana Šibenika i Šibensko – kninske županije i ta naša obaveza bila je jedini motiv traženja informacija o troškovima  oglašavanja javnih ustanova i poduzeća.

Veliki dio njih je po prirodi svog poslovanja monopolist koji se ne natječe na tržištu već prvenstveno treba racionalno zadovoljiti određenu javnu potrebu.

Stoga smo, zbog brojnih upita koje smo dobili od građana temeljem upadljivo velikog broja oglasa javnih ustanova u dijelu medija, odlučili provjeriti koliki su njihovi izdaci za oglašavanje.

Jednako kao što GO SDP Šibenik poštuje sva načela i prava medija te redovito, pravovremeno i transparentno izvještava javnost o svom djelovanju, isto tako može koristiti zakonom zajamčeno pravo na pristup informacijama koje svim korisnicima pripada na jednak način i pod jednakim uvjetima (Zakon o pravu na pristup informacijama NN 25/13, čl.8., st.1.).

 

Stoga je zahtjev šibenskog SDP – a kojim, pozivajući se na spomenuti Zakon, traži podatke o poslovanju javnih poduzeća, postupak kojim se upravo zalaže za objektivnost i transparentnost poslovanja u korist pravovaljanog informiranja građana o trošenju njihova novca, što je i obveza svake političke stranke prema svojim biračima.

Šibenski SDP nikada nije, niti će pokušavati vršiti utjecaj na uređivačku politiku bilo kojeg medija, što je potpuno jasno svakome tko i površno prati ono što lokalni mediji objavljuju. P

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.