SDP O 100 DANA BURIĆEVE VLASTI: Nedosljedni su i vladaju argumentom snage

Predsjednik GO SDP-a Franko Vidović i predsjednik kluba vijećnika socijaldemokrata u šibenskom Gradskom vijeću Joško Šupe osvrnuli su se danas na prvih 100 dana HDZ-ove gradske vlasti.

‘OTVORILE IM SE OČI’

-Dosadašnji rad gradske vlasti ne mogu ocijeniti pozitivno. Pozitivno je jedino što su nastavili naše projekte, što su im se otvorile oči pa Banj više nije otrovan, na tvrđavi sv. Mihovil se nije dogodio kulturocid, a Kaufland nije prevara – poručio je Vidović. SDP-ovci smatraju kako u 100 dana vlasti gradonačelnika Želja Burića nije zaživjela ‘snaga argumenata’ već ‘argument snage’. Nabrojili su poteze Burićeve administracije koje, tvrde Vidović i Šupe, pokazuju nedosljednost aktualne vlasti. Nakon odustajanja od predstečajne nagodbe TEF-a, navode, nije se dogodilo ništa, a pitaju se i gdje je ‘mišljenje eminentnih pravnih stručnjaka’ na koje se poziva gradonačelnik, a zbog kojeg se i odustalo od nagodbe. Projekt plaže Banj još nije dovršen, a SDP-ovci zamjeraju što nisu čuli odgovor na pitanje kada će radovi biti okončani. Naveli su kako bi projekt, da su oni ponovno dobili povjerenje birača, Banj dovršili do 1. srpnja ove godine. Kako, nisu objasnili.

-Na prošloj sjednici GV-a povećana je komunalna naknada uz argument da je najniža u Hrvatskoj, upravo u skladu s izbornim obećanjem da će smanjiti naknadu – ironičan je Šupe. Osvrnuli su se i na osnivanje nove tvrtke koja će upravljati RCGO Bikarac uz komentar:

-To je kao da smo zdrav organ izdvojili iz zdravog tijela – poručuju. Što se projekta na tvrđavi sv. Mihovil pak tiče, Vidović ističe kako je za ishodovanje produžetka roka za završetak radova u vremenu od šest mjeseci zaslužan isključivo bivši pročelnik za komunalne djelatnosti Josip Živković.

‘POS JE PROJEKT PRIVATNIH INTERESA’

No, SDP-ovce je najviše zasmetalo odustajanje od parcele kraj OŠ Meterize koju je bivša vlast namijenila za izgradnju POS-ovih stanova. Naime, aktualna vlast odlučila se na gradnju 280 stanova POS-a na privatnom terenu na zapadnom dijelu grada koje će realizirati tvrtke Aldi i Elanija.

– Na zadnjoj sjednici Vijeća uvjeravalo nas se kako projekt POS-a građane Šibenika neće koštati ništa. Mi smatramo da to nije projekt poticajne stanogradnje već projekt privatnih interesa jer će Grad izvlastiti teren za prilazni put na privatnoj parceli. Zanima nas koliko će to koštati građane Šibenika? Uostalom tamo postoji i problem odvodnje, pa bih volio vidjeti s čijim će novcem to rješavati. Molio bih da ne zamagljuju javnost – navodi Vidović. Dvojica SDP-ovaca kritizirala su Gradsku upravu što im, na njihovo traženje, još nije dostavila sve ugovore koje je Grad potpisao s privatnim investitorima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.