SDP: Semaforiziranim križanjem Bosanske i Radićeve dobit ćemo spomenik nesposobnosti gradske vlasti

SDP-ov trojac, Franko Vidović, Joško Šupe i Josip Belamarić, osvrnuli su se danas na početak radova uređenja semaforiziranog križanja Bosanske i Radićeve ulice te su još jednom ponovili kako je izgradnja rotora, koji je zagovarala bivša gradska vlasti, sigurnije, brže i jeftinije rješenje. Kazali su kako projekt rotora nije ‘zbrda-zdola rješenje već ga je odabrala struka, a ne politika’.

-Odgovorno tvrdimo da će problem stvoriti tzv. pametni semafori jer će isti dovesti do zagušenja prometa u isto vrijeme kada bi ga trebali rješavati. Cijeli projekt pametnih semafora temelji se na brojanju prometa van sezone kada je promet slabiji, nas zanima kako će oni funkcionirati kada u ljetnim mjesecima tamo prođe preko 12 tisuća vozila – pitao se Josip Belamarić.  SDP-ovci smatraju kako je izgradnja rotora znatno jeftiniji izlaz za rekonstrukciju šibenske ‘crne’ prometne točke.

-Nema troškova za održavanje semafora, a plus projekt aktualne gradske vlasti radi se na kredit, kao i sve što radi ova vlast. Evo sada se i najavljuje podizanje 30 milijuna kuna kredita za Poljanu, a koliko vješto barataju s kreditima vidi se po pozivu na hitnu sjednicu Gradskog vijeća u četvrtak jer Gradska uprava nije sposobna ispuniti zahtjev za kredit – osvrnuo se Šupe na proceduralnu pogrešku gradske vlasti zbog koje im je Vlada vratila na ponovno usvajanje zahtjev za podizanjem kredita od 20 milijuna kuna.

-Pokraj dva spomenika na Baldekinu iz naše povijesti Šibenik će sada u vidu semaforiziranog križanja dobiti i spomenik nesposobnosti aktualne gradske vlasti – poručio je Šupe.

Franko Vidović na današnjoj konferenciji za novinare kritizirao je Burićevu vlast i oko drugih projekata.

-Ukupno kreditno zaduženje Grada Šibenika je oko 60 milijuna kuna, što je više od četvrtine gradskog proračuna. Grad ne ide u dobrom smjeru, već zadužuje našu djecu. Očito je da se proračun ni približno ne puni kako oni to prezentiraju, usprkos podizanju komunalne naknade. U četiri godine prethodne vlasti nije podignut niti jedan kredit – navodi Vidović. Dotaknuo se i izgradnje kolektora za istočni dio grada za koji je Gradsko vijeće uvelo dvije kune naknade svim Šibenčanima te je poručio kako će SDP zahtijevati da se spomenuta naknada ukine s obzirom da su u financijsku konstrukciju izgradnje kolektora ušle Hrvatske vode. Kritizirao je i zbog čega se ne ide u proširenje plaže Banj te izgradnje marine na prostoru TEF-a koja bi, smatra Vidović, donijela nova radna mjesta i nove goste Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.