Sedmogodišnji dječak Franko: Najljepše je kad vozim pobjednički krug

Još ne ide u prvi razred, a karting utrke vozi već tri godine. Otac ga je u prosincu 2010. godine poveo da isproba karting i Franku se svidjelo. Otada pa naovamo sedmogodišnji dječak bilježi samo uspjehe. Završio je karting školu, dobio diplomu i licencu i kad je navršio 5 godina mogao je početi s utrkama.

NORMALAN DJEČAK

– On je sasvim jedan normalan dječak. On kući ima lego kocke, svoje društvo i bavi se uobičajenim stvarima za nekoga njegove dobi. Prve vožnje napravio je na poligonu u Dubravi gdje živimo, nakon toga sve je počelo ozbiljnije, odlasci na privatnu karting stazu u Vrsima, Novi Marof i tako dalje- kaže Frankov otac i trener.

Sve je stvar treninga, kaže a s kartingom se druži samo na treningu i utrkama.

– Volim pjevati i pjevam u zboru Cvrčak. A kod utrka najviše volim kad pobjedim i onda vozim pobjednički krug. Mašeš li tada publici kad slaviš pobjedu?- pitali smo.

– Ne jer volan moraš uvijek čvrsto držati s dvije ruke- rekao je Franko i nastavio gledati dječji program u sportskoj dvorani. Od zanimljivih podataka uspjeli smo saznati još kako gleda formulu 1, a najdraži vozač mu je Sebastian Wettel.

d2

Kartingom se bavi i dvadesetogodišnja Riječanka Nora. Kao i Franko vozi za karting klub Šibenik- Dubrava. Niže dobre rezultate, a ljubav prema brzini preuzela je od brata.

– Kod nas u Rijeci nema baš sponzora. Vozimo za Šibenik- Dubravu, doduše sad malo manje jer imam obaveze i na fakultetu, no eto uskačem kako bi zamijenila Franka. Iako, Frankov broj pehara vrlo je teško dostići- rekla je simpatična Nora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.