Šef stranke Zoran Milanović na konvenciji županijskog SDP-a ove nedjelje

Na konvenciji Županijske organizacije SDP-a oko 90 stranačkih delegata ove će nedjelje birati dva potpredsjednika, članove predsjedništva i županijskog odbora stranke. Načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik te novi županijski stranački predsjednik Ivan Klarin, na konvenciji će podnijeti članstvu plan rada za naredne četiri godine. No, kako neslužbeno doznajemo, Klarin će to učiniti u prisustvu predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića i nekoliko ministara koji će u Šibenik na izbornu SDP-ovu konvenciju stići s njim u pratnji. Iako iz stranke ne žele službeno potvrditi ovu vijest, neslužbeno se može čuti kako dolaskom u Šibenik premijer i stranački šef želi izraziti podršku novom predsjedniku Ivanu Klarinu.

– Zoran Milanović bio je na iznimno malo konvencija, a na onima na koje ipak odluči doći na ovaj način iskazuje snažnu političku podršku – kaže naš izvor. Ovakva Milanovićeva gesta ne čudi ako je poznato da je vrh stranke od prvog dana podržavao Klarinovu kandidaturu na unutarstranačkim izborima, te da ovog mladog tišnjanskog načelnika mnogi na Iblerovu trgu promatraju u kontekstu velikog stranačkog potencijala. Podsjetimo, Klarin je izbore za predsjednika ŽO SDP-a dobio nadjačavši protukandidate Anitu Baru, dotadašnju predsjednicu i Duška Živkovića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.