Šestero kandidata želi mjesto ravnatelja Sportskih objekata

Upravno vijeće Javne ustanove Sportski objekti Šibenik jučer je otvorilo pristigle ponude kandidata za radno mjesto ravnatelja. Kako doznajemo od predsjednika UV-a Ante Tanfare, ponude je poslalo šest kandidata, a odluka o tome tko će u naredne četiri godine upravljati šibenski sportskim objektima odlučit će sutra na svojoj sjednici.

-Ponude su otvorene, a odluku ćemo donijeti sutra. Članovima smo dali nekoliko dana da razmisle, no odluka mora biti sutra donesena kako bi se poslala na sjednicu Gradskog vijeća zakazanu za četvrtak, 20. veljače – kazao nam je Tanfara.

Podsjetimo, mjesto ravnatelja ostalo je prazno nakon što je krajem prošle godine ostavku podnio Zlatko Jurić, a u uvjetima javnog natječaja od kandidata se tražilo radno iskustvo od najmanje dvije godine, visoka stručna sprema, sportsko iskustvo te stručne, radne i organizacijske sposobnosti.

Mjesto ravnatelja Sportskih objekata postalo je izuzetno važno političko pitanje nakon što je prošlog tjednika šibenski dogradonačelnik i predsjednik GO HSP-a dr. Ante Starčević Nikica Penđer javno iskazao interes za upravljanjem tom tvrtkom.

– Moj motiv nije bio da uhljebim svoje ljude koji će četiri godine samo primati plaću, već da pokažemo kako se na pravaški način, racionalno upravlja javnim ustanovama, te kako se angažiranjem stručnih ljudi mogu otvarati nova radna mjesta. U svojim zahtjevima naišli smo na određeno nerazumijevanje – kazao je za Šibenski tjednik Penđer prijeteći HDZ-u kao partneru u izvršnoj vlasti u Šibeniku raskidanjem koalicije ukoliko se njegovu stranku nastavi marginalizirati.

Hoće li Penđer uspjeti u svom naumu da na mjesto ravnatelja Sportskih objekata postavi svog čovjeka, doznat ćemo sutra nakon što svoju odluku donese peteročlano Upravno vijeće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.