" "
Više

    " "

    Sezona traje, turista ima, a većina dućana u Kalelargi zatvara u devet navečer

     

    U razgovoru sa nekoliko prodavačica u Kalelargi stekli smo dojam da bi se kompletna slika grada i prvenstveno stare gradske jezgre podigla na višu razinu da svi dućani rade i duže od sadašnjeg radnog vremena. Većina ih zatvara u 21.00 sati, nekolicina ih je spremna produžiti radno vrijeme još pola sata , a vrlo rijetki rade do 22.00 sata i duže. Samo tri dućana rade do 24.00 i prodavačice u njima nisu nezadovoljne, dapače.U jednom od ta tri dućana rade dvije prodavačice, prodaju majice, i kažu da im je dosta dobro i nije im uopće dosadno raditi do ponoći.

    -Ma nije nam teško, zašto bi bilo? Mi smo produžile raditi tek prije neki dan, a možda je trebalo i ranije. Znamo da se dosta dućana ranije zatvori ali dok ima turista i dok traje sezona treba nešto i zaraditi- govore uglas.

    kal 2

    Ne slažu se baš svi s tom činjenicom. U nekoliko dućana su sasvim zadovoljni turistima i prometom ali neku veliku svrhu od produženja radnog vremena i ne vide.

    -Ovo nam je do sada najbolja sezona – govori nam prodavačica u jednom od dućana na samom početku Kalelarge. Ima dosta ljudi, ulaze, izlaze, kupuju i stvarno se nemamo na šta žaliti. Možda jedino šta nema Rusa kao prošlih godina – dodaje u šali i nastavlja, mi radimo do 21.30 kao i većina u Kalelargi i nakon toga više nema nikoga. U čemu je problem, ne znam. To će pametniji odlučiti, a šta se mene tiče ja mogu i do ponoći raditi ali bi onda bilo dobro da više vlasnika dućana u tome vidi korist.

    kal 0

    Sezona još traje, turista još ima i ostaje vidjeti hoće li privatnici i obrtnici pronaći svoju računicu u produženju radnog vremena što sasvim sigurno i neupitno poboljšava sliku Šibenika kao turističke odrednice. Neki su se već odlučili, neki još čekaju, ali svi se u jednom slažu, ako hoćemo turizam i turiste u gradu onda im moramo nešto i pružiti.

     

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...