ŠGF: Aktualna gradska vlast nam besramno krade projekte!

Kandidat Šibenskog građanskog foruma za gradonačelnika Emil Guberina reagirao je priopćenjem na posljednje istupe aktualne gradske vlasti te poručio kako se ‘gradska vlast pred izbore kiti perjem ŠGF-a’.  Guberina navodi kako najave projekata gradskih čelnika, kojima se ulazi u kampanju za lokalne izbore, ‘nisu ni manje ni više nego perfidno plagiranje i kompiliranje ideja i projekata’ koje je ŠGF  građanima ponudio u svom programu za lokalne izbore 2009. godine.

PLAGIRANJE IDEJA

-Iste te ideje i projekte ŠGF-a koje u protekle četiri godine gradska vlast nije prihvaćala ili ih je gurala u ladice sad ponosno predstavljaju kao svoje – poručuje Guberina, misleći na projekt gradske plaže Banj, formiranja gradske riznice svih proračunskih korisnika, revitalizacije gradske jezgre i uvođenja brodske linije koja će povezivati Mandalinu, rivu, plažu Banj, Martinsku i Jadriju.

-Dokle se ide u preuzimanju tuđih ideja svjedoči i činjenica da je nedavno pri prezentaciji idejnog projekta marine u TEF-u doslovce citiran letak ŠGF-a iz 2009. pa je rečeno kako će se nova marina uklopiti u viziju ‘Šibenika kao recepcije nacionalnog parka Krka’! – ukazuje Guberina te u prilogu svog  priopćenja dostavlja spomenuti letak ‘forumaša’. U ŠGF-u napominju kako su upravo oni 2009. godine zagovarali osnivanje Samostalnog sveučilišta energetike, zaštite okoliša i akvakulture u Šibeniku, inicijativu koju je gradska vlast proglasila ‘nemogućom misijom’ i svom snagom prije dvije godina nastojala ‘darovati’ Zadru, poručuju.

KITE SE TUĐIM PERJEM

– Sada su je zdušno prigrlili i promoviraju je kao svoju, iako je upravo ŠGF u presudnom trenutku u cijelu priču uključio Sveučilište u Zagrebu – stoji u priopćenju. ‘Forumaši’ zaključuju kako se u nedostatku vlastite vizije i projekata predstavnici kukuriku vlasti bez imalo srama kite tuđim perjem te pri tome za vlastitu promociju koriste gradska proračunska sredstva i službene internetske stranice grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.