ŠGF-u pristupili Miroslav Škugor, Perica Ninić i Zvone Zaninović

Konzervator Miroslav Škugor, carinik Perica Ninić te bivši komunalni pročelnik Zvone Zaninović novi su članovi Šibenskog građanskog foruma. Civilna udruga građana osnovana prije tri i pol godine, otkada participira u radu šibenskog Gradskog vijeća, trenutno okuplja 370 članova te je treća opcija u gradu, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare njezin čelnik Vlado Kužina.

Za dva tjedna ŠGF bi trebao predstaviti novi program te predstaviti ljude s kojima će ispred nezavisne liste izaći na lokalne izbore pa danas nisu željeli govoriti koga će istaknuti kao kandidata za gradonačelnika. Kužina je naglasio kako članovi ŠGF-a mogu biti  članovi različitih političkih stranaka, što je trenutno i slučaj, no ako pripadaju nekoj od stranaka ne mogu sudjelovati u rukovodećim tijelima Foruma.

RAZOČARANI POLITIKOM GRADA I ŽUPANIJE

Dojučerašnji član HSLS-a Miroslav Škugor kazao je kako se od socijal-liberala odvojio nakon što je ta stranka prihvatila neoliberalni program koji je u suprotnosti s njegovim angažmanom.

– ŠGF ima odmak od klijentelističke politike i to je jedan od razloga zašto sam im pristupio – kazao je poznati šibenski konzervator te aktualnu gradsku politiku kada je u pitanju prostorno-plansku planiranje nazvao ‘nedosljednom’ i ‘pogubnom’.

– Duboko sam razočaran gradskom i županijskom vlašću te reakcijom saborskih zastupnika na temu gašenja šibenske Carinarnice – kazao je novopečeni ‘forumaš’ te predsjednik jednog od carinskih sindikata Perica Ninić. Podsjetio je kako je njegov sindikat, kao i ŠGF, aktivno sudjelovao u pokušaju spašavanja šibenske Carinarnice, no u toj misiji nisu uspjeli.

Bivši pročelnik komunalnog odjela gradske uprave u mandatu Milana Arnautovića, Zvone Zaninović, dugo je godina bio politički miran. Sada se, kaže, odlučio angažirati jer je u ŠGF-u prepoznao sve ono što dosadašnje stranačke politike nisu uspjele artikulrati. Kao inženjer prometa ‘forumašima’ će pripomoći u realizaciji problematike prometa u mirovanju, pomorskog dobra, itd.

– Mislim da ŠGF ima snagu uspostaviti vezu između dviju razina lokalne vlasti, gradske i županijske, što dosada nije slučaj – poručio je Zaninović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.