Šibenčani iz Udruge specijalne policije pomažu u sanaciji poplavljenih kuća u Gunji

Osam pripadnika Udruge specijalne policije iz Šibenika prošle nedjelje, 31. svibnja uputilo se u Slavoniju gdje zajedno sa 75 kolega iz cijele Hrvatske pomažu u sanaciji poplavljenih područja. Pripadnici specijalne policije osnovali su kamp u Cernu otkud svakodnevno odlaze na najugroženija područja, Gunju i Rakovo selo te ekipama Državne uprave za zaštitu i spašavanje i stradalom stanovništvu pomažu u čišćenju kuća.

-Stanovništvu Gunje pomažemo čistiti kuće, izbacujemo otpad. Moram priznati da je ovdje stvarno katastrofa, a najgore od svega je što se DUZS nije dobro organizirao. Oni uklanjaju uginulu stoku, no koordinacija im je nikakva – govori nam predsjednik šibenske Udruge specijalne policije Damir Vučenović dodajući kako se oni kao udruga nisu ranije organizirali za odlazak u Slavoniju jer smatraju kako je sada stanovnicima Gunje i Rajeva sela pomoć najpotrebnija.

gunja

-Ljudi izbacuju apsolutno sve iz kuća, sav namještaj, tapete, krevete…Nemaju ništa iskoristivo, njihov život jednostavno mora krenuti iz početka – kaže Vučenović.

Spomenimo kako su, osim šibenskih predstavnika Udruge specijalne policije, već danima u Slavoniji i pripadnici JVP Šibenik, Vodice, Drniš i Knin te DVD-a Pirovac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.