Šibenik će biti dio europske nautičke rute kulturnog nasljeđa

U okviru ‘Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP-Competitiveness and Innovation Framework Programme)’, ukupnog iznosa oko 200 tisuća eura, Gradu Šibeniku je odobreno oko 20 tisuća eura za sudjelovanje u projektu ‘CurioSEAty: Istraživačka ruta europskog nautičkog i podmorskog kulturnog naslijeđa’. Šibenik je jedini grad s Jadrana kojem su odobrena sredstva za sudjelovanje u projektu, dok su ostali partneri Španjolsko udruženje nautičkih destinacija, Breakaway travel (Madrid), Udruženje francuskih nautičkih destinacija, Autonomna regija Madeira, Turistička zajednica grada Ceuta (Španjolska) i Gospodarska komora grada Sassari  (Sardinija).

RAZVOJ RUTE

Glavni je cilj projekta izrada strategije razvoja transnacionalne nautičko-turističke rute (CurioSEAty) vezane uz europsko nautičko i podmorsko kulturno naslijeđe bazirano na postojećim ekspertizama i značaju pojedinih europskih nautičkih destinacija s bogatom poviješću i kulturom.

– Dobre vijesti za Šibenik ne prestaju. Kao turistička destinacija koja se snažno razvija i u nautičkom segmentu, osobito s novom marinom za megajahte D-Marin, ali i kao grad koji upravo u okviru iNavis centra razvija gospodarsku djelatnost oslonjenu na more, pomorstvo i akvakulturu, Šibenik će ovim projektom biti prepoznat kao jedinstvena jadranska destinacija kaže Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika. Napominje kako će projekt doprinijeti raznolikosti i konkurentnosti europske turističke ponude, snažeći poziciju Europe kao prvog izbora destinacije za nautički turizam i vodene sportove.

MILIJUN EURA

– Završetkom projekta, najmanje deset europskih nautičkih destinacija bit će povezane kroz zajedničku temu ‘Maritime Culture and Heritage’ i raznovrsnu ponudu atrakcija i doživljaja koje će biti dostupne zainteresiranim posjetiteljima – kazao je Danijel Mileta.U sklopu ovog EU Programa ukupno se dodjeljivalo milijun eura za pet projekata i to za područje čitave Europe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.