Šibenske udruge Domovinskog rata organiziraju mirni skup potpore Gotovini i Markaču

Dok hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač budu slušali konačnu presudu žalbenog vijeća u Haagu, u petak 16.studenog u 9 sati na Šibenskom mostu potporu će im iskazati tisuće branitelja. Na dostojanstveno i mirno okupljanje pozivaju sve šibensko-kninske udruge Domovinskog rata.

–  Mi smo zgroženi s dosadašnjom presudom, jer se sudi čovjeku kojem dugujemo svoju obranu u Domovinskom ratu. Znamo zašto i protiv koga smo se borili. U ničije dvorište nismo ulazili, ali smo se morali braniti. Oni su zbog toga završili u zatvoru, uz pomoć politike – rekao je Marin Frkić, predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Šibensko-kninske županije. Frkić poziva i ostale građane dobre volje na mirno okupljanje, kojem će u četvrtak u 18 sati prethoditi misa za generale u katedrali sv. Jakova.

Branko Smrček, predsjednik Udruge oboljelih od PTSP-a naše županije također je istaknuo da se nikad u povijesti nije se sudilo samoobrani, te da zato nije trebalo ni doći do suđenja generalima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.