Šibenski Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac primio Lidlovu donaciju

Jučer je Trgovački lanac Lidl Hrvatska darovao Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac iz Šibenika, a sve u sklopu svog velikog donacijskog programa „Više za zajednicu!“. Od početka programa uručene su donacije diljem Hrvatske u vrijednosti više od 200.000,00 kuna, a ukupna vrijednost donacijskog programa iznosi gotovo pola milijuna kuna.

Ravnateljica Centra Šubićevac Branka Bego jučer je primila vrijednu Lidlovu donaciju, koju su joj uručili Lidlovi zaposlenici Dario Krišto te Gordana Crljen i Ante Šimac, a koji su ujedno Šubićevac i nominirali. Tvrtka Lidl ovom je prilikom Centar darovala dječjim igračkama i potrebnim prehrambenim proizvodima.

Lidl donirao Centar Subicevac 1

Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac ustanova je socijalne skrbi čiji je osnivač Ministarstvo socijalne politike i mladih, a koja je s radom počela još 1967. godine. Šubićevac djeci, mladeži i odraslima s intelektualnim i tjelesnim teškoćama pruža usluge stanovanja, prehrane, njege i brige o zdravlju, odgoja i obrazovanja, socijalnog rada, medicinske rehabilitacije (fizikalne terapije i radne terapije) i psihosocijalne rehabilitacije (odgoja i edukacijske rehabilitacije, vježbe svakodnevnih vještina, logopedske terapije, senzorne integracije, kineziterapije i sportsko-rekreacijskih aktivnosti, glazboterapije, likovne terapije, radnih aktivnosti psihološke podrške i sociopedagoške podrške) te osposobljavanja za samozbrinjavanje.

Lidlov donacijski program „Više za zajednicu!“ započeo je u lipnju 2013. godine, a od tada je uručeno gotovo 50 donacija. Lidl će ukupno donirati 87 različitih humanitarnih udruga, vrtića i ustanova diljem Hrvatske, a sve u ime svake od ukupno 84 svoje trgovine, te logističkih centara i centrale. U Lidlovom donacijskom programu glavnu ulogu imaju Lidlovi zaposlenici koji predlažu potencijalne primatelje donacija, članove zajednice u kojoj žive i rade, a pri odabiru prednost je dana neprofitnim organizacijama i udrugama koje brinu o dobrobiti i zdravlju djece.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.