Šibenski HDZ: Gradska vlast SDP-a hvali se našim projektima!

– Ovo je samo prva u nizu naših konferencija za novinare koje ćemo organizirati u idućem razdoblju s ciljem da raskrinkamo laži i obmane aktualne SDP-ove gradske vlasti kojima ona u zadnje vrijeme obasipa šibensku javnost i stvara lažni dojam o svom vođenju grada – kazao je kandidat HDZ-a za šibenskog gradonačelnika dr. Željko Burić na presici šibenskog Gradskog odbora ove stranke.

PRISVAJANJE PROJEKATA

Bivši šibenski dogradonačelnik Tomislav Jukić ogorčen je, kako je kazao, činjenicom da šibenski SDP u obraćanjima javnosti sustavno prisvaja HDZ-ove projekte iz prošlog mandata gradske vlasti.

– Projekt  izgradnje sustava otpadnih vrijedan 200 milijuna kuna započela je i najvećim dijelom u iznosu od preko 100 milijuna kuna realizirala upravo HDZ-ova gradska vlast. I projekt zbrinjavanja otpada na Bikarcu realizirao je HDZ osiguravanjem financijskih sredstava iz EU fondova i resornih ministarstva, a SDP-ova vlast stopiranjem osnivanja regionalnog poduzeća koje je trebalo upravljati Bikarcem zaustavila je daljnji priljev sredstava za dovršetak ovog projekta. I izgradnja Osnovne škole na Meterizama najvećim dijelom realiziran je za bivše gradske vlasti, kao i projekt Inavis-a za koji je upravo HDZ iznašao prostor i financijska sredstva. – kazao je Tomislav Jukić.

SDP se hvali, nastavio je Jukić, kako je uređenjem plaže Banj znatno povećao broj noćenja u Šibeniku. A prava je istina, dodao je Jukić, da je do povećanja turističkih noćenja došlo zbog povećanja smještajnih kapaciteta  jer su brojni Šibenčani obnovili svoje starine u gradskoj jezgri i stavili ih funkciju turizma, kao i zbog otvaranja nekoliko novih hostela u središtu Šibenika.

PREDUVJETI ZA BANJ

Bivši pročelnik Upravnog gradskog odjela za komunalne poslove Joško Jurić, pohvalio je plažu Banj, ali je napomenuo kako je za njegovu realizaciju upravo HDZ prethodno stvorio preduvjete izgradnjom kanalizacijskog kolektora, uklanjem troske, uređenjem šetnice, te izgradnjom otvorenog i zatvorenog bazena na tom prostoru.

– Jedina greška gradske vlasti naše stranke u prethodnom mandatu bila je što se nije hvalila projektima. A sada se tim istim projektima hvali SDP i kiti tuđim perjem– kazao je Danijel Mileta, kandidat za šibenskog dogradonačelnika na svibanjskim izborima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.