Šibenski SDP: Društvo Juraj Dalmatinac zaslužno je za milijun eura za Barone

– Zbog istinitog izvještavanja o projektu tvrđava Barone prisiljeni smo se javnosti obratiti na ovaj način. Gradonačelnik dr. Željko Burić, ne po prvi put, iznosi grube i tendenciozne neistine kad zahvaljuje svom zamjeniku i svom ‘EU-timu’ za dobivanje sredstava od EU fondova za projekt tvrđave Barone, a onda na dnu sramežljivo upućuje ‘posebnu zahvalu Društvu za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac koji nam je u pripremi projekta bio velika podrška i naš partner’ Prava je istina da je Društvo Juraj Dalmatinac u sazivu bivše gradske vlasti došlo sa idejom i skicama uređenja tvrđave Barone. Istina je da smo nakon toga donijeli odluku na Gradskom vijeću Grada Šibenika o prepuštanju upravljanja nad tvrđavom Barone Društvu Juraj Dalmatinac i da je pri tom najveću potporu iskazao SDP na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Frankom Vidovićem- poručuju u priopćenju GO-a SDP- a svoje reakcije na dobitak milijuna eura za uređenje te šibenske tvrđave.

 CIJELI PROJEKT IDEJA DRUŠTVA JURAJ DALMATINAC

U gradskom SDP- u kažu i da je cijeli projekt od ideje pa do apliciranja na EU fondove u potpunosti ideja i rad Društva Juraj Dalmatinac, a da su oni kao tadašnja gradska vlast otvorili širom vrata da se tako nešto dogodi i osigurali da projekt ne zapne na gradskoj administraciji. Društvo Juraj Dalmatinac nije bilo nijednoj vlasti podrška i partner, već je bilo začetnik i nositelj cijelog projekta obnove tvrđave Barone, ističu SDP- ovci.

 – Istina je da je gradonačelnik dr. Željko Burić 13.lipnja 2013, dakle 4-5 dana po preuzimanju vlasti u gradu potpisao već gotove i pripremljene aplikacijske dokumente za EU fond IPA IIIC . Dakle, ne radi se ni o kakvoj viziji upravljanja tvrđavama koja je ekskluzivno vizija dr. Željka Burića i njegovog tzv. „EU-tima“, već upravo suprotno. To je vizija kojoj je put utrla bivša gradska vlast i koju je osim obnove tvrđave Sv. Mihovila, uređenja Banja, sada snažno obilježilo i dobivanje sredstava za obnovu tvrđave Barone. A za taj projekt najveću zaslugu nosi Društvo Juraj Dalmatinac i ja im i ovom prilikom čestitam i zahvaljujem na dobrom radu u interesu svih nas, građana Šibenika- kaže Franko Vidović, predsjednik GO SDP- a Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.