Šibenski SDP izgubio zgradu sjedišta stranke

SDP više nije vlasnik zgrade u centru Šibenika, na adresi Stjepana Radića 24, u kojoj je godinama šibensko stranačko sjedište. Taj objekt, odlukom Ustavnog suda, pripao je Republici Hrvatskoj i ubuduće će otamo, kako neslužbeno doznajemo, djelovati Državno odvjetništvo koje se trenutno ‘gužva’ na šibenskom Županijskom sudu.
Svi ostali podstanari u zgradi, uključujući i SDP morat će iseliti, i to uskoro budući da na presudu Ustavnog suda nije moguće uložiti žalbu.
Unutar SDP-a ovakvu su odluku očekivali. Službeni kanali još šute, no neslužbeno u stranci se može čuti kako je sve ovo posljedica aljkavosti bivšeg vodstva na čelu s Ivanom Ninićem koje u zakonskom roku nije podnijelo zahtjev za uknjižbu nekadašnjeg vlasništva saveza komunista, čijim je dijelom bila i zgrada iz koje djeluje šibenski stranački ogranak, kao vlasništvo stranke. Sličan slučaj imao je i splitski SDP, no njihovo je čelništvo na vrijeme zahtjevom za uknjižbu osiguralo prebačaj vlasništva sa Saveza komunista na stranku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.