Šibenski SDP-ovci o kadroviranju u TEF-u

Gradska organizacija SDP Šibenik priopćenjem se oglasila na izbor novog direktora TEF-a.

-Prije svega, smatramo potpuno neprimjerenim da stranačka tijela HDZ-a ‘preporučuju’ kandidate nadzornom odboru jedne gradske tvrtke. Tim više što je potpuno jasno što znači ta ‘preporuka’ i kolika je u ovom slučaju stvarna uloga Nadzornog odbora.Nadalje, još većim problemom držimo sam odabir. Nakon što je SDP-ova gradska vlast uspješno završila sanaciju TEF-a i pokretanjem predstečajne nagodbe inicirala rješavanje dužničko-vjerovničkih odnosa, izražavamo bojazan da je prepuštanje najvažnijeg razvojnog potencijala grada činovniku koji je cijelu karijeru proveo u javnom sektoru bez i najmanje iskustva u vođenju investicija vrlo riskantan potez koji može trajno naštetiti razvoju grada – poručuje predsjednik GO SDP-a Franko Vidović ne navodeći o kojem  ‘činovniku’ govori.

U telefonskom razgovoru sa stručnom suradnicom SDP-a Anitom Jakšić, koja je medijima priopćenje poslala, doznajemo kako je riječ o Nevenu Bausu, nekadašnjem ravnatelju NP ‘Kornati’.

-Na žalost, ovo nije ništa novo i predstavlja samo nastavak prakse koju je HDZ uveo u Šibeniku, a koja gradsku upravu i sve gradske tvrtke vidi kao poligon za zbrinjavanje stranačkih kadrova, od direktora do čistačica – zaključuje na kraju priopćenja Franko Vidović.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.