Šibenski sportaši pomažu djeci oboljeloj od malignih bolesti

Košarkaši GKK Šibenik te europska prvakinja Nives Radić odazvali su se  humanitarnoj akciji ‘Šibenska srca za našu dicu’ koju organizira Udruga žena ‘Sv. Antun’, a za pomoć mališanima oboljelim od malignih bolesti.  Ispred trgovačkog centra City Life danas je otvoren štand na kojem će udruga tijekom tri dana prodavati prigodne poklone za nadolazeće blagdane, a sav prihod donirat će se obiteljima teško oboljele djece Ante Mučića, Ivana Klisovića, Sare Kostadinov i Rine Čičin Karlov.

– Cilj akcije  je alarmiranje javnosti zbog sve češćeg obolijevanja  šibenske djece od meduloblastoma i drugih oblika zloćudnog raka mozga te senzibiliziranje šire društvene zajednice na probleme i poteškoće na koje nailaze oboljela djeca i njihove obitelji – kazuju Ana Čirjak i Alisa Kedžo Gulin iz ‘Sv. Antuna’.

KOŠARKAŠI SUDJELUJU U HUMANITARNIM AKCIJAMA

Proslavljena šibenska sportašica Nives Radić pozvala je danas sve Šibenčane da se odazovu akciji i pruže pomoć teško oboljeloj djeci.

– U današnja vremena, najmanje što možemo učinit jest podržati ovakve akcije. Smatram da svi mi zajedno uvijek možemo odvojiti za one kojima je najpotrebnije. Ne samo kroz mjesec prosinac, već kroz cijelu godinu jer djeca oboljela od malignih bolesti zaslužuju podršku – kazao je pak direktor GKK Šibenik Zoran Kalpić čiji će klub donirati skromni novčani iznos te na utakmici u subotu 8. prosinca prihod od prodanih ulaznica donirati akciji ‘Šibenska srca za našu dicu’.

Solidarnost će pokazati i košarkaši Jolly Jadranske banke koji će prihod od ulaznica u utakmici protiv Dubrovnika donirati obitelji žrtve nasilja Juri Kulazi te obitelji Ivana Klisovića, oboljelog od maligne bolesti.

Akciji ispred trgovačkog centra City Life odazvali su se i predstavnici lokalnih vlasti, šibensko-kninski župan Goran Pauk te pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.