Šibenski tjednik prvi je pisao kako Uprava gura klub prema ponoru

‘Tužit ćemo sve one koji su sudjelovali u ovome u slučaju da se klubu nešto dogodi’, zaprijetio je predsjednik HNK Šibenik Goran Pauk na prošlotjednoj presici nakon što je od Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a primio, ‘crno na bijelo’, dobio odluku kojom se odbija žalba kluba na uskraćivanje licence za prvu i drugu ligu, a čime je klub koji je prošle godine proslavio 80. rođendan, bačen u treću ligu. Dakle, klubu se već ‘nešto dogodilo’, pravo na žalbu više ne postoji, pa valjda slijede i najavljene tužbe. Ako je iti malo objektivan i samokritičan, Pauk bi trebao tužiti i sam sebe. Osuo je predsjednik Šibenika drvlje i kamenje po svima, HNS-u, bivšim igračima koji su odbili potpisati odgodu plaćanja duga, Hajduku, Aniti Bari, Gradu Šibeniku, svi su mu krivi za ‘šibensku tragediju’ osim njega i uprave kluba kojoj je na čelu. Uprave koja od 2004. godine ‘upravlja’ klubom, dakle skoro cijelo jedno desetljeće.

NAKNADNA PAMET

Kada su ga Pauk i Marko Karađole preuzeli, klub sa Šubićevca već je  bio u dugovima, ali je za vrijeme njihove vladavine taj dug, kao rezultat njihovog ‘upravljanja’ otišao ‘u nebo’, popeo se na skoro 60 milijuna kuna. Šibenski tjednik je prije više od dvije godine pisao kako vodeći ljudi guraju klub prema ponoru, i ovih dana su se, kao što vidimo, naša predviđanja ostvarila, klub je  konačno i gurnut preko ponora. Tih dana gorepotpisani novinar bio je ‘neprijatelj broj jedan’ u klubu, samo zato što je pisao istinu. Danas, kada se pokazalo da ‘nismo lajali bezveze’ kod mnogih se pojavila naknadna pamet, sada im se upalila sviječica.

Istina je da je u eutanaziji Šibenika uprava je dobila svesrdnu pomoć HNS-a, te najapsurdnija organizacija u Lijepo našoj, a vjerojatno i šire. Gdje je tu logika da HNS-ova Disciplinska komisija odgađa Šibeniku suspenziju do kraja tekuće sezone, a istovremeno mu drugo HNS-ovo tijelo, Komisija za licenciranje, pokazuje crveni karton? Gdje je tu pravda da je više od pola prve i druge lige s blokiranim računima, opterećeno dugovima, ali se samo Šibenik kažnjava?  Istina je i da su bivši igrači koji su odbili potpisati odgodu mogli  pokazati malo više razumijevanja, pa i mudrosti jer kada klub ode ‘skroz kvragu’ mogu zaboraviti svoje novce. Ovako, postojala je mala nada kako će im vratiti dug. Istina je i da je Hajduk učinio sve da Šibeniku ‘crkne krava’. Da se nisu inatili i na vrijeme platili dug za Rukavinu koji su potvrdili svi sudovi, tko zna kako bi se sve završilo. Ovako, Hajduk je dobio ‘papire’ i za 1.HNL i za Europu, a oni kojima je dužan  bačeni su u trećeligašku kaljužu. Istina je i da se Grad Šibenik kojem je na čelu Ante Županović, čovjek koji je skoro tri desetljeća radio u klubu sa Šubićevca, nije pretrgao da pruži ruku pomoći klubu, ali svi grijesi spomenutih minorni su u odnosu na grijeh aktualne Uprave. Na naslovnici Šibenskog tjednika iz 2011. pisalo je ‘Pauk i Karađole grobari šibenskog nogometa’, a dvije godine kasnije spomenuti ga je dvojac, vidimo, konačno i sahranio.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.