Šibenski TZ označava sve srednjovjekovne palače

Turistička zajednica grada Šibenika nastavlja s postavljanjem signalizacije na području stare šibenske gradske jezgre. Nakon što su prošle godine info tablama označeni specifični povijesni detalji u staroj gradskoj jezgri poput šibenskog lakta, rebusa, kamenih posudica za pse, prve šibenske česme, stupa srama, TZ Šibenika u suradnji s Konzervatorskim zavodom planira označiti i sve gradske palače.

Po cijelom centru postavit će se dvadeset info tabli koje će sadržavati povijesne detalje o svakoj srednjovjekovnoj građevini. Izradu i oblikovanje spomenutih tabli potpisuje Kocka d.o.o.

GRB I UNESCO

– Osim palača, namjera nam je postavljanje nove table koja označava ulaz u grad. To bi bio svojevrsni totem Krešimirova grada, imao bi grb i natpis da je riječ o gradu koji ima objekte uvrštene u UNESCO-ov popis svjetskog kulturnog nasljeđa – kazao nam je Dino Karađole, direktor TZ Šibenika.

Osim info tabli, Turistička zajednica planira postaviti i dva velika turistička panoa. Jedan bi se nalazio na Poljani, a drugi kod katedrale Sv. Jakova.

– Čim grad poploča šetnicu od Peškarije do gradskog muzeja mi ćemo staviti i veliki turistički pano. Kada će to biti, isključivo ovisi o realizaciji gradskog projekta – dodaje Karađole.

I omladinski turizam cvijeta. Ove godine Šibenik je dobio još jedan hostel ‘Mare’, smještan samo nekoliko minuta od autobusnog kolodvora.

NOVI HOSTEL

– Kontinuirano, a ove godine za oko 15 posto raste i broj kreveta na području grada. Nedavno smo dobili peti hostel, ‘Mare’ s oko 40 novih kreveta. Dobro je da ih ima, ali moram naglasiti da gradu Šibeniku i dalje fali jedan veći hotel koji će raditi cijelu godinu. Hosteli su poželjni, ali naš turizam se ne bi trebao bazirati samo na njima, jer oni čine tek 10 posto turističke ponude u svijetu – priča nam Dino Karađole.

Podsjetimo, grad Šibenik trenutno broji 512 kreveta, riječ je o apartmanima koji su uglavnom kategorizirani sa samo tri zvjezdice. U tri godine broj noćenja u privatnom smještaju u gradu je s 9.900 narastao na čak 20.572 noćenja. Šibenik je prošlu turističku sezonu završio s povećanjem noćenja od čak 28 posto.

 

Dijelit će se sadnice

Kako bi što spremnije dočekali turističku sezonu, Turistička zajednica grada građanima će i ove godine podijeliti sadnice cvijeća.

– Riječ je o autohtonom cvijeću, koje će građani dobiti zajedno s terakota teglama – zaključuje direktor šibenske turističke zajednice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.