Šibenski učenici brojat će promet u sklopu projekta križanja Bosanske i Radićeve ulice

U četvrtak, 14. studenog, od 6 ujutro pa sve do 18 sati, brojit  će se promet na raskrižju Radićeve ulice i Bosanske ulice u Šibeniku. Promet se broji radi novog prometnog rješenja rekonstrukcije navedenog križanja. Naručitelj ovog brojanja prometa je SIGNAL PROJEKT d.o.o. Gundulićeva 144, Osijek kojem je Grad Šibenik povjerio izradu projektne dokumentacije.

Izvoditelj brojenja je Prometno-tehnička škola Šibenik. Promet će brojiti učenici 4.A razreda za zanimanje tehničar cestovnog prometa, njih 28. Na raskrižju će biti postavljeno 7 brojeći mjesta s ukupno 14 učenika, a koji će se izmjenjivati svaka 3-4 sata u vremenu od 6 sati ujutro do navečer 18.

Učenici će biti na mjestima koja su van kolnika, a to znači da su otprilike udaljena od kolnika prosječno 2-3 m. Učenicima će se osigurati prema potrebi drvena školska sjedalica i svaki će učenik imati bedž s oznakom Prometno-tehnička škola Šibenik, brojenje prometa.

Brojenje prometa inače se radi po nastavnom planu i programu iz predmeta Prometna tehnika, a ovo je sad prilika da se brojanje odradi kvalitetno i da isto služi svrsi.

Grad Šibenik će sudjelovati u pomoći u realizaciji ovog projekta, što znači da će raskrižju ujutro od 6 do 18 biti i prometni redar, koji će ukoliko to bude potrebno, pomoći u realizaciji ovog projekta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.