Šibenskoj bolnici donirana četiri aparata za kroničnu dijalizu

Tvrtka MediLab donirala je OB Šibenik četiri aparata za dijalizu u vrijednosti 530 tisuća kuna. Sanacijski upravitelj šibenske bolnice Ante Županović zahvalio se MediLabu na vrijednoj donaciji koja će, kako je kazao, poboljšati kvalitetu usluge OB Šibenik.

-Ovo je značajna donacija koja će podići uslugu na jednu višu razinu, a sve na dobrobit naših pacijenata. Suradnja s MediLabom traje već godinama i osim poslovnih suradnika možemo kazati da smo postali prijatelji s gospodinom Markom Džepinom – poručio je Županović dok je direktor MediLaba, Marko Džepina, podsjetio kako njegova tvrtka s bolnicom uspješno surađuje više od 20 godina.

bolnica2

Voditelj bolničkog Odjela za dijalizu dr. Ivan Jurakić istaknuo je kako je dijaliza izuzetno zahtjevna te prvenstveno ovisi o tehnologiji.

-Ako tehnologija stane imate velike glavobolje i probleme. Moram kazati kako su nam sve ove godine djelatnici i inženjeri MediLaba uvijek na raspolaganju oko i najmanjeg problema na čemu smo im jako zahvalni– navodi Jurakić.

Na dijalizu u šibensku bolnicu dnevno dolazi 70 pacijenata, no liječnici napominju kako je to dinamična brojka koja se stalno mijenja. Iako Odjel za dijalizu, uz današnju donaciju, broji oko 20-ak aparata, a ovog ljeta oformljena je i tzv. turistička dijaliza, i dalje pati od istog problema – neadekvatnih prostora.

bolnica hemodijaliza22

Ipak, Županović ističke kako su pred početkom radova da se otkloni i taj problem šibenske bolnice te da se dijaliza preseli u nove, adekvatnije prostore.

Kažimo kako je šibenska bolnica ovih dana nabavila i novi hidraulični sustav ‘spider’  za traumatološke kirurške operacijske zahvate.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.