Siniša Popović: ‘Moja nagrada je dio timskog rada’

Siniša Popović kaže kako mu je dodijeljena nagrada veliko priznanje za  ulogu koju je dugo čekao da mu se ponudi i na jedan način zaokruži njegov ciklus s Marinkovićem čiji rad iznimno cijeni.

-Nagrada kao nagrada mi stvarno puno znači i bilo bi suvišno reći bilo što drugo. Međutim, meni je ipak najveća nagrada što se mogu baviti ovim poslom koji radim, a svakako je ugodno kada te i publika i struka nagradi za uloženi trud – rekao nam je Siniša Popović, ne zaboravljajući naglasiti kako je za osvojenu nagradu ipak zaslužan cijeli glumački tim. Ja sam uvijek želio ovu ulogu i smatrao  sam je kao stvorenu za mene tako da kad mi je uloga ponuđena nisam ni trenutka dvojio hoću li je igrati – kaže Popović.  Osim toga veliko je to i priznanje za cijelo šibensko kazalište koje je u evidentnom usponu i stvarno se lijepo osjećati dijelom tima zaslužnog za novi uspon šibenske kazališne scene – kaže Siniša Popović, koji je nakon Joška Ševe, za ulogu u Škrtičini 2010. godine, ponio laskavu titulu najboljeg hrvatskog glumca 2013. godine u predstavi napravljenoj u produkciji HNK Šibenik.

Svoje oduševljenje, s razlogom, nije skrivala ni ravnateljica HNK Šibenik, Nera Gojanović Kljajić.

-Svi smo iznimno ponosni na osvojenu nagradu Siniše Popovića za rolu Don Zane i stvarno je u Zagrebu bilo ugodno biti dio pobjedničkog tima – kazala nam je ravnateljica šibenskog kazališta, Nera Gojanović Kljajić, dan nakon što je Popović dobio priznanje Hrvatskog društva dramskih umjetnika za najboljeg glumca 2013. godine.

-Malo nam je bilo krivo što nagrade nisu dobili barem Jakov Bilić ili Franka Klarić kojima bi ta nagrada stvarno puno značila za buduće uloge, ali ne možemo se žaliti. Ipak  smo ove godine bili kazališna kuća sa najviše nominacija – kaže Gojanović Kljajić.

O budućim planovima šibenskih kazalištaraca ravnateljica kaže kako se za narednu godinu sprema nova predstava dok svoj scenski život nastavljaju i Škrtičina i Pir malograđana, a posebno Glorija za koju poslije ovako velikog uspijeha dolaze mnogi upiti za gostovanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.