SKANDAL S KONTEJNERIMA ZA ODJEĆU: Gradske službe zatražile istragu

Kontejneri za prikupljanje odjeće i obuće postavljeni diljem Hrvatske, pa tako i Šibenika, već neko vrijeme pune medijske stupce. Naime, doznalo se kako se prikupljena odjeća ne donira ustanovi Koračić koja skrbi o djeci s posebnim potrebama već odlazi u džep privatnika, tvrtke Iwona d.o.o iz Podstrane koja ju koristi za reciklažu i daljnju prodaju. Nakon što su reagirali gotovo svi gradovi, a u skandal se uključio i splitski DORH, zatražili smo reakciju šibenskih gradskih službi.

ZAPOČELI S UTVRĐIVANJEM OKOLNOSTI

I oni su ostali zatečeni viješću kako odjeća iz žutih kontejnera ne odlazi u ruke oboljele djece.

– Nadležne službe Grada Šibenika su temeljem natpisa u medijima započele utvrđivanje okolnosti predmetnog slučaja, a o poduzetim radnjama ćete biti izvješteni pravovremeno – navodi pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Bujas Rupić.

Budući da je tvrtka spomenute kontejnere po Šibeniku postavila tek nakon dogovora s Gradskom čistoćom zatražili smo komentar direktora Stipe Tomičića. U Čistoći su, kaže Tomičić, bili uvjereni kako se prikupljeni predmeti u žutim kontejnerima dijelom doniraju, međutim, za razliku od gradskih otaca, znali su da dio predmeta ide na reciklažu, ali ne u komercijalne svrhe.

ZA RECIKLAŽU ODJEĆE U ČISTOĆI ZNALI

– Reciklaža doprinosi zaštiti okoliša i ujedno smanjuje troškove zbrinjavanja otpada. Nakon natpisa u novinama kontaktirali smo komunalni odjel Grada Šibenika i  tražili da ispita nastale okolnosti – dodaje Tomičić.

Kažimo kako je vlasnik tvrtke Iwona, nakon što je cijela priča izašla u javnost, sa spornih kontejnera uklonio naljepnicu na kojoj stoji da prilogom odjevnih predmeta građani pomažu djeci s posebnim potrebama i ustanovi koja brine o djeci.

Hoće li se žuti kontejneri maknuti sa svojih pozicija u gradu, doznat će se nakon istrage.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.