Skroman inozemni program ovogodišnjeg MDF-a, radionice adut u rukavu

Tjedan dana dijeli nas do početka 54. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji će na Ljetnoj pozornici ispred katedrale svečano otvoriti riječko Kazalište lutaka s plesnom predstavom ‘Pepeljuga’. Istovremeno, sva djeca koja nisu imala sreće dobiti ulaznicu za svečano otvorenje imat će priliku odgledati artističku predstavu na trgu ispred zgrade Županije, a već sutradan reprizirat će se ‘Pepeljuga’. I ove godine adut u rukavu MDF-a je bogat i raznovrsan radionički program koji obiluje s čak 32 radionice na koje se prijavilo više od 700 šibenskih mališana. Četiri radionice odvijat će se na novootvorenoj pozornici na sv. Mihovilu, a ovogodišnji novitet je radionica ‘Internet novinarstvo’ koju će voditi novinarka Nora Krstulović.

Prilikom predstavljanja programa v.d. ravnateljice HNK Šibenik Maja Trlaja pohvalila se gostovanjima brojnih hrvatskih kazališta, dok će iz inozemstva gostovati predstavnici Slovenije, BiH i Izreala. Manjkavost inozemnih izvođača, Trlaja pravda činjenicom što je ovogodišnji partner MDF-u zemlja Španjolska pa su najviše prostora dali njihovom teatru u prezentaciji svoje kulture šibenskoj publici.

Tijekom dva festivalska tjedna nezaobilazan je filmski program na Gorici koji ove godine donosi pretežito američke filmove. Dvadesetak izdavača predstavit će se na tradicionalnom, osmom po redu Sajmu knjige, svaku večer na Dobriću od 20 sati čitat će se priče i bajke, ulice i trgovi bit će rezrevirani za artistički program žonglera, cirkusanata, vatreni spektakl, a u foajeu kazališta po prvi put na Festivalu djeteta prikazat će se interaktivne predstave multimedijalnog karaktera.

mdf_press1

Dobri, stari festivalski Bilten od ove godine se modernizirao te više neće izlaziti u tiskanom izdanju već isključivo na internetu.

Za kraj svakako valja spomenuti humanitarnu notu 54. izdanja MDF-a, a to je gostoprimostvo djece iz poplavljene Gunje. Oko 160 mališana sa svojom pratnjom u Šibenik stiže 26. lipnja organiziranim prijevozom vlakom,  a tijekom nekoliko dana boravka u našem gradu sudjelovat će u, za njih posebno pripremljenim, radionicama, izletima…O svemu će se snimiti dokumentarac pod nazivom ‘Zdravo maleni’ budući da tamošnja škola ima jaku filmsku sekciju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.