Slanjem drugoligaških političara na obljetnicu državni vrh šalje jasnu poruku

Prošlo je šest godina od najveće mirnodopske tragedije u Hrvatskoj, u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca. U tih šest godina, na žalost, malo smo toga saznali što se zapravo dogodilo tog paklenog dana koji je Hrvatsku zavio u crno, zašto je 12 ljudi umrlo užasnom smrću. Suđenje županijskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici, koje je ovih dana ušlo u završnicu, ponudilo je samo neke odgovore, ali što je puno važnije, otkrilo kakav je organizacijski kaos vladao tijekom intervencije koja je trebala biti rutinska.

OBITELJI VATROGASACA I DALJE TRAŽE ODGOVORE

Iz niza svjedočenja mogli smo čuti saznati koliko je jedan od najvažnijih sustava u državi, onaj o čijoj ustrojenosti ovisi na tisuće života, zapravo krhak i da je zapravo bilo pitanje dana kada će se dogoditi tragedija. I zato je nevjerojatno da se na osuđeničkoj klupi našao samo jedan čovjek, zato su  obitelji poginulih vatrogasaca s pravom ogorčeni, zato je Frane Lučić poručio kako će lažljivci gorjeti u paklu gore od   njega. Na žalost, sve govori u prilog tome kako će presudom Slavici, ma kakva ona bila, slučaj Kornati biti zauvijek zaključen, da će se pustiti da vrijeme odradi svoje. U prilog tome govori i popis ‘visokih’ dužnosnika koji posljednjih godina obilaze poprište tragedije na obljetnicu. Premijer Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović, nisu među njima, vodeći dvojac u državi i ostale poznatije face s Markovog trga vole obilaziti razne sajmove, skupove, vole se tu i tamo prošetati kojim gradilištem, obilaziti, dakle, vesela mjesta gdje će ispaliti par uobičajenih fraza, pojesti fetu pršuta i zaliti je gucem šampanjca. Toga na Kornatu nema, samo goli kamen i 12 križeva koji svjedoče o velikoj tragediji. I obitelji vatrogasaca koji čekaju odgovore.

VELIKA GNJAVAŽA

I zato glavne face u širokom luku zaobilaze Veli vrh, zato iz Banskih dvora i s Pantovčaka na obljetnice tragedije šalju političare iz druge lige – zamjenike, pomoćnike pomoćnika i slične pobočnike. Time se šalje jasna poruka kako je Kornatska tragedija za njih postala samo jedna velika gnjavaža, ‘kamenčić u cipeli’ koji će se, nadaju se, nakon godina  gazanja po raznim sajmovima i skupovima pretvoriti u – prah.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.