SLUČAJ BALJKAS: Majka čije je dijete preminulo na porodu blokirat će račun šibenske bolnice

Županijski sud u Šibeniku prije desetak dana donio je pravomoćnu presudu u sporu obitelji Baljkas (Mija i Miran) koji je ista vodila protiv Opće bolnice Šibenik jer im je 2006. godine prilikom poroda preminulo prvorođeno dijete. Prema sudskoj presudi, OB Šibenik dužna je oštećenoj obitelji isplatiti oko 800 tisuća kunasa zateznim kamatama. 

Sanacijski upravitelj šibenske bolnice Ante Županović u nedavnim izjavama pojedinim medijima kazao je kako će bolnica poštivati odluku suda te obitelji isplatiti novac no, kako doznajemo, to se nije dogodilo. Zbog svega će obitelj Baljkas pokrenuti ovrhu na FINA-i te blokirati račun šibenske bolnice. Komentar na cijeli slučaj pokušali smo dobiti od dr. Županovića, ali se on na naše telefonske pozive nije javljao. 
Budući da je obitelj Baljkas tužbu pokrenula još 2009. godine, kada je bolnicom upravljao sadašnji gradonačelnik dr. Željko Burić, od njega smo zatražili odgovor zbog čega je bolnica osporavala tužbu Mije Baljkas i njezine obitelji. 

-Koliko se sjećam, gđa Baljkas je paralelno s tužbenim zahtjevom prema bolnici pokrenula i privatne parnice protiv niza ginekologa. To mi je poznato jer sam na nekima bio pozvan kao svjedok. Kada paralelno imate privatnu tužbu iodštetni zahtjev stav je bio da bi se nagodbom prejudicirala sudska odluka. Osim toga, moram kazati da su u to vrijeme svi ginekolozi osporavali tvrdnje majke, koje su navedene u tužbenom zahtjevu. U tim uvjetima držali smo da bolnica ne smije prihvatiti nagodbu koja nije utemeljena, pogotovo jer su pravnici gajili nade da ustanova ima dobru šansu dobiti taj spor – kaže Burić nastavljajući kako mu je žao što se tragedija dogodila te da je u to vrijeme razgovarao s obitelji i majkom. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.