SLUŽBENO JE: Uklanja se zgrada ex Revije na šibenskoj rivi!

Ministarstvo kulture konačno je na svojim službenim web stranicama objavilo odluku Vijeća za kulturna dobra prema kojoj se uklanja zgrada ex Revije na šibenskoj rivi! Podsjetimo, Šibenski portal prvi je pisao o tome prije mjesec dana na dan kada je i održana sjednica Vijeća za kulturna dobra.

Investitori, Zoran Popović i Ante Mioč, sada su i službeno dobili zeleno svjetlo po kojem mogu početi s gradnjom hotela kapaciteta 40 do 50 osoba u centru grada naravno u suradnji sa šibenskim konzervatorima.

-Stručnom ekspertizom koju je izradio Građevinski fakultet u Zagrebu potvrđeno je kako konstrukcija objekta posjeduje oštećenja koja utječu na uporabnost objekta u cjelini. S obzirom na iskazan javni interes i projekt koji je ocijenjen kao strateška investicija za razvoj grada Šibenika, Vijeće je donijelo odluku kojom prihvaća zahtjev i odobrava uklanjanje građevine – odluka je Vijeća za kulturna dobra koje je dodalo kako je ‘pri izgradnji nove građevine potrebno osobitu pozornost usmjeriti na odnos postojećih građevina i nove građevine s osobitom pažnjom na panoramske vizure te ostale uvjete koje će odrediti Konzervatorski odjel u Šibeniku’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.