SMRT MLADIĆA U KNINU: Naručitelj radova priznao: Greška je napravljena!

Nakon što je odjeknula tragična vijest kako je noćas u Kninu u Resičinoj ulici 27-godišnji mladić zbog nepostojećeg upozorenja da se na cesti nalazi ogromna rupa izgubio život, dok je maloljetni putnik u vozilu zadržan na liječenju u kninskoj bolnici, sastali su se danas predstavnici Hrvatskih voda, nadzornih službi, izvođača radova te kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Iako je posrijedi bio redoviti mjesečni sastanak na temu IPA projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže u Kninu, tema sastanka bila je i tragedija koja je potresla Knin.

BEZ UPOZORENJA NA CESTI

Podsjetimo, mladić je preminuo nakon što je njegovo vozilo upalo u rupu na cesti koja, uslijed građevinskih radova na obnovi kanalizacije, nije bila označena propisnom prometnom signalizacijom.

Voditelj projekta od strane naručitelja – Hrvatskih voda Ivan Čarija, u telefonskom razgovoru kazao nam je kako ih je vijest potresla i izrazio je svoje žaljenje što je izgubljen jedan mladi život. Od nadzorne službe izvođača radova, konzorcija zagrebačke tvrtke Vijaduk i splitskog Cestara, zatražio je detaljno izvješće budući da su oni, prema ugovoru, dužni osigurati gradilište.

GREŠKA JE NAPRAVLJENA

– Policija će obaviti svoju proceduru te će utvrditi što se dogodilo. Je li gradilište bilo zaštićeno, rekao bih ni da ni ne, ali ne želim davati izjave koje bi mogle skrenuti diskusiju,  no greška je napravljena jer da nije mladi život ne bi bio izgubljen – priznao je Čarija. O svemu će, kaže, obavijestiti i predstavnike Europske unije budući da se čitav projekt financira iz sredstava predpristupnih fondova.

Projekt izgradnje vodovodne mreže težak je 16 milijuna eura, radovi su započeli 2011. godine, a ovih su dana ušli u završnu fazu te su građani konačno mogli odahnuti nakon dugotrajnih radova, a građevinari uslijed obavljenog posla. Ovako im ostaje gorak okus u ustima kao i pitanje je li se tragedija mogla izbjeći.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.