Sportska dvorana u Čistoj dobila Uporabnu dozvolu

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije izdao je Uporabnu dozvolu za Sportsku dvoranu Osnovne škole Čista Velika. Tako je nakon višestrukih promjena projekta i problema s izvođačima radova, završena sportska dvorana u Čistoj Velikoj i danas zadovoljava sve uvjete i zahtjeve struke pa se može koristiti na radost osnovnoškolaca, ali i ostalih građana koji se rekreativno, ali i profesionalno žele baviti sportom.

Da podsjetimo, još 2003. počelo se razmišljati o izgradnji sportske dvorane koja je po prvim zamislima trebala biti znatno manja od ove današnje. Ubrzo se shvatilo da su već tada sportske potrebe znatno veće i da nije dovoljno graditi dvoranu samo za namjenu razvoja tjelesne kulture učenika. Tako je krajem 2006. godine gospodin Kalmeta, tadašnji ministar prometa, infrastrukture i mora položio kamen temeljac i definitivno je odlučeno da će se graditi trodijelna dvorana za čiju je izgradnju bilo potrebno ishoditi novu dokumentaciju, a Grad Vodice je trebao izdvojiti 3 milijuna kuna za njezinu gradnju. Radovi su počeli, međutim nisu tekli glatko, jer je nekoliko natječaja poništeno, promijenjeni su propisi koji su zahtijevali novu dokumentaciju, a s izvođačima radova je bilo više problema, pa je gradnja kasnila, tekla sporo s višestrukim prekidima. Sve je to Grad Vodice trebalo stajati još dodatnih 3,6 milijuna kuna. U proljeće 2011. godine raspisan je posljednji natječaj za izvođenje radova na izgradnji, a gradonačelnica Branka Juričev Martinčev je svojom upornošću uspjela dobiti pomoć više ministarstva, tako da je na kraju cjelokupna izgradnja financirana iz državnog proračuna.

Danas je ova trodijelna polivalentna dvorana namijenjena, ne samo za održavanje tjelesnog odgoja Osnovne škole Čista Velika, već i za bavljenje malim nogometom, rukometom, odbojkom i košarkom. Izgrađena je tako da se u njoj mogu održavati i utakmice profesionalnih sportskih liga, a sve može pratiti publika udobno smještena na tribinama koje broje 600 sjedećih mjesta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.