Sretan vam Dan državnosti

Hrvatska slavi Dan državnosti. Prisjećamo se 25. lipnja 1991. godine kada je Sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti. Tom datumu prethodio je referendum održan 19. svibnja kada su hrvatski građani odlučili da žele raskidanje svih državnopravnih veza s bivšom SFRJ.

Ovogodišnji državni blagdan protječe u svijetlu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. 22 godine nakon odluke o samostalnosti i suverenosti, Hrvatska se priprema za punopravan brak s Europom.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom Dan državnosti obilježili su prisjećajući se svih onih koji su dali svoje živote za domovinu.  Kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj položili su vijence i zapalili svijeće, a isto su učinili i predstavnici Šibensko-kninske županije predvođeni županom Goranom Paukom, predstavnici braniteljskih udruga, državne uprave, policije, vojske, te političkih stranaka.

buric vijenci

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.